avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cetatean italian poate cumpara teren sau casa in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cetatean italian poate cumpara teren sau casa in Romania?

Locuiesc de multi ani cu un cetatean italian si asteptam un copil.Am vrea sa ne stabilim in Romania peste 2-3 ani si as dori ca si el sa fie coproprietar pe bunurile mele.Eu sunt unic proprietar pe casa si teren.Ii pot vinde lui o parte, el fiind catatean strain
?Cum pot sa-l fac si pe el proprietar sau coproprietar?
Mentionez ca nu suntem casatoriti civil.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:18, 8 Iunie 2010
Cetatenii straini pot cumpara proprietati(case,masini), insa nu pot dobandi cu titlu de proprietate terenuri sau terenul de sub o constructie in Romania,decat ca persoane juridice, conform legii 54/1998.
buna ziua .
nu va suparati pe mine, este o simpla intrebare : dansul se casatoreste cu dvs. din interes ?? care este logica sa-i faceti acte pe bunurile dvs proprietate personala ??
sfatul meu ( in masura in care imi permiteti ) este sa pastrati acelasi regim juridic pt. bunurile dvs proprii . daca ulterior casatoriei nu va veti mai intelege si va trebui sa divortati, sotul dvs. va avea dreptul la jumatate din ce aveti dvs. deja, daca-i veti face si dansului acte.
ganditi-va si la copilul /copiii ce-i veti avea.

un simplu sfat , va rog sa o luati ca atare :)

asa cum vi s-a mai raspuns deja, cetatenii straini , persoane fizice nu pot dobandi in proprietate terenuri in ro.
in ceea ce priveste imobilul , daca sunteti decisa in acest sens, puteti face act de donatie sau v-c cu viitorul sot.
desi nu va sfatuiesc, dar alegerea este a dvs. :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr 54 / 1998 cetatenii straini nu aveau dreptul sa cumpere terenuri in romania loredana31 loredana31 Buna ziua , va rog foarte mult sa ma lamuriti cu legea nr 54 / 1998 cetatenii straini nu aveau dreptul sa cumpere terenuri in Romania.Si totusi un cetatean a ... (vezi toată discuția)
Persoane fizice straine care doresc proprietati in tara claclacla claclacla Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns legal... O persoana de cetatenie egipteana doreste sa achizitioneze o proprietate si probabil sa si locuiasca ... (vezi toată discuția)
Patrimoniul societatii comerciale cu raspundere limitata Un cetatean strain care nu are societate comerciala in romania are dreptul sa detina proprietai - terenuri (vezi toată discuția)