Buna ziua, am o nelamurire, daca ma puteti ajuta, va rog. Exista o casa, ai carei proprietari au avut mai multi copii. Dintre ei unul singur a ramas sa locuiasca cu parintii si a ramas acolo pana a decedat, la batranete, ingrijind de o jumatate din casa, unde a locuit cu familia sa. Dupa ce parintii au murit amandoi, nu s-a dezbatut mostenirea. Mostenitorii copilului care a stat cu parintii sai au dreptul la casa, datorita faptului ca au locuit acolo si au platit impozitele, ingrijind casa timp de minim 30 de ani.
Aceia care mostenesc cealalta jumatate de casa au renuntat sau au decedat, neavand mostenitori. A ramas un singur copil, care nu are mostenitori. Daca in timpul vietii el face testament poate sa lase oricui dreptul ei de mostenire, care nu a fost inca dezbatut?
Si in clipa dezbaterii mostenirii sa vina in locul ei la mostenire mostenitorul ei testamentar?
buna ziua .
persoana in cauza nu poate face in mod valabil un testament, intrucat succesiunea nu a fost dezbatuta si astfel nu au fost stabilite cotele-parti din succesiune ce se cuveneau fiecarui succesor .
trebuie dezbatute succesiv succesiunile , atat dupa bunici cat si dupa parintele decedat ulterior bunicilor. ( fiul bunicilor care a locuit in imobilul respectiv ).
cei care au platit timp de 30 de ani impozitele pot face inclusiv o cerere in uzucapiune .
In concluzie, daca acel copil decedeaza inainte sa se dezbata mostenirea, partea sa de mostenire va reveni celorlalti ?
Cererea de constatare a uzucapiunii presupune ca partea de casa ingrijita ar putea intra in proprietatea mostenitorilor de drept ai celui care a ingrijit casa timp de 30 de ani, inainte sa fie dezbatuta mostenirea bunicilor acestora?
Si partea de imobil ar putea fi vanduta prin urmare.
E vorba de doua corpuri de casa, pot fi vadute separat.
Dar in clipa in care mostenirea bunicilor lor va fi dezbatuta, copii parintilor care au ingrijit casa mai au dreptul si la cota-parte din restul imobilului?
Succesiune
ethel
Buna ziua,
Dupa decesul bunicului meu patern s-a dezbatut succesiunea intre cei patru copii ai acestuia si sotia supravietuitoare, fiecare mostenitor avand ... (vezi toată discuția)
Succesiunea
baciu mihaela
vreau sa stiu ce se poate face in cazul in care un mostenitor nu vrea sa se prezinte la succesiune! dar sa va prezint cazul meu mama mea a decedat acum o ... (vezi toată discuția)