avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice criterii de calificare-lucrari similare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

criterii de calificare-lucrari similare

prin fisa de date s-a solicitat prezentarea declaratiei pe ultimii 5 ani a lucrarilor similare, formularul de experienta-insotit de 1 contract si procesul verbal de receptie.
S-a prezentat formularul de experienta, contractul si procesul verbal, dar la lista lucrarilor pe ultimii 5 ani imi prezinta alte lucrari, deci care nu sunt similare cu obiectul contractului meu (pietruire drum)....prezentandu-se lucrari de constructii, tamplarie.
Pot declara oferta inacceptabila pentru k nu indeplineste criteriul de calificare?aceasta declaratie nu prezinta lucrarile similare
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 22:32, 19 Iunie 2010
Buna ziua !
Depinde de prevederile cuprinse in documentatia de atribuire/fisa de date a achizitiei . Insa , de regula, aceasta cerinta ce intra in cap. Capacitatea tehnica si/sau profesionala , poate fi complinita ulterior , pe parcursul derularii procedurii , cu conditia de a nu lipsi mai mult de 3 documente din cele solicitate, fapt ce atrage excluderea ofertantului din procedura de achizitie publica .
Verificati intai obiectul contractului prezentat si procesul verbal de receptie corespunzator acestuia daca se incadreaza in categoria lucrarilor similare .E bine sa solicitati o clarificare si in functie de raspuns stabiliti daca este sau nu inacceptabila.Daca lucrarile din contractul prezentat sunt similare ,iar in lista pe ultimii 5 ani mai apar si alt fel de lucrari ,nu se poate respinge oferta ca inacceptabila.
- banuiesc ca este vorba de o achizitie publica;
- mare atentie la caietul de sarcini;
- poti cere clarificari mai intai sau poti declara oferta inacceptabila pt faptul ca nu corespunde oferta tehnica.

- OUG 34/2006
ART. 33
(1) Autoritatea contractanta are obligatia de a preciza in cadrul documentatiei de atribuire orice cerinta, criteriu, regula si alte informatii necesare pentru a asigura ofertantului/candidatului o informare completa, corecta si explicita cu privire la modul de aplicare a procedurii de atribuire.
(2) Documentatia de atribuire trebuie sa cuprinda, fara a se limita la cele ce urmeaza, cel putin:
a) informatii generale privind autoritatea contractanta, in special cu privire la adresa - inclusiv telefon, fax, e-mail -, persoane de contact, mijloace de comunicare etc.;
b) instructiuni privind date limita care trebuie respectate si formalitati care trebuie indeplinite in legatura cu participarea la procedura de atribuire;
c) daca sunt solicitate, cerintele minime de calificare, precum si documentele care urmeaza sa fie prezentate de ofertanti/candidati pentru dovedirea indeplinirii criteriilor de calificare si selectie;
d) caietul de sarcini sau documentatia descriptiva, aceasta din urma fiind utilizata in cazul aplicarii procedurii de dialog competitiv sau de negociere;
e) instructiuni privind modul de elaborare si de prezentare a propunerii tehnice si financiare;
f) informatii detaliate si complete privind criteriul de atribuire aplicat pentru stabilirea ofertei castigatoare, corespunzator prevederilor cap. V - sectiunea a 3-a;
g) instructiuni privind modul de utilizare a cailor de atac;
h) informatii referitoare la clauzele contractuale obligatorii
am solicitat clarificari si contractul prezentat este similar cu obiectul contractului nostru. In fisa de date am solicitat declaratie cu lucrarile similare pe ultimii 5 ani, ei prezentand alte lucrari.
seful de santier trebuie sa fie specialist...imi puteti indica un articol?

Alte discuții în legătură

Achizitii servicii prin licitatie directa, impartire pe loturi membruEvaluator membruEvaluator SPETA: Numar anunt de participare: publicat pe 13.09.2011 Tipul procedurii: Licitatie deschisa Impartire in loturi si trebuie depuse oferte pentru unul sau ... (vezi toată discuția)
Ordin 1120/2013 creatza_70 creatza_70 Puteti sa-mi explicati mai bine, care ar fi pasii in cazul procedurii simplificate de achizitie pentru beneficiarii de fonduri europene din mediul privat, ... (vezi toată discuția)
Evaluare oferte licitatie publica danasrl danasrl Buna ziua! Am organizat o procedura de cerere de oferta ca autoritate contractanta si in fisa de date a achizitiei am specificat clar ca toate documentele ... (vezi toată discuția)