avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii servicii prin licitatie directa, impartire ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii servicii prin licitatie directa, impartire pe loturi

SPETA:
Numar anunt de participare: publicat pe 13.09.2011
Tipul procedurii: Licitatie deschisa
Impartire in loturi si trebuie depuse oferte pentru unul sau mai multe loturi
Pentru a demonstarea capacitatea tehnică/profesionala, in fisa de date a achizitiei, s-a solicitat ca cerinţă minimă pentru experienţă similară – un contract finalizat în ultimii 3 ani, având ca obiect prestări de servicii similare cu categoria de lucrări supusă procedurii, cu valoare fără T.V.A., care să respecte cerinţa tabelului anexat :
Sector Valoarea minimă a contractului pentru experienţă similară / sector
- lei Fără T.V.A.-
Sector I 1.000.000
Sector II 1.100.000
Sector III 1.100.000
Sector IV 1.000.000
Sector V 1.200.000
Sector VI 750.000
Sector VII 1.200.000
Sector VIII 1.000.000
In cazul in care un ofertant depune oferta pentru toate sectoarele de drum supuse procedurii, acesta poate depune ca expeienta similară un contract de servicii finalizat in ultimii 3 ani, similar cu categoria supusa procedurii, avand ca obiect tipul de serviciu supus procedurii de achizitie.
Valoarea pe care trebuie să o aibă acel contract, trebuie sa fie acoperitoare pentru toate sectoarele la care participă.
Intrebarea 1. Daca un ofertant participa la sectoarele I,II,III,IV,V dar depune pentru dovedirea experientei similare un contract de 4.000.000 lei poate fi declarat eligibil pentru trei sectoare ?
Intrebarea 2. Daca anuntul de participare a fost publicat pe 13.09.2011 iar pe 14 septembrie a fost emis ordinul 509 privind formularea criteriilor de calificare şi selecţie aceasta procedura, aflata in perioada de evaluare, se supune acestui ordin?
Cel mai recent răspuns: membruEvaluator , utilizator 22:29, 2 Noiembrie 2011
Va sfatuiesc sa cereti clarificari de la autoritatea contractanta in cazul in care mai sunteti in termen.
Detaliile oferite de Dvs sunt putine si confuze.Daca licitatia este pe loturi evaluarea se va face tot pe loturi. In acest caz este de asteptat ca valoarea contractului similar sa fie acoperitoare pentru acel lot.
In cazul in care exista o prevedere prin care se solicita ca valoarea contractului similar sa fie acoperitor pt toate sectoarele la care se liciteaza atunci, pentru exemplul Dvs, societatea va fi declarata neeligibila. Nu puteti depune oferte pt 5 loturi din care sa aleaga comisia care s-ar potrivi societatii Dvs.
Daca anuntul de participare a fost publicat pe 13.09 inseamna ca la data respectiva exista documentatia de atribuire ce include criteriile de calificare si selectie, deci orice prevedere venita pe 14.09 nu ar avea cum sa le influenteze. Totusi, Autoritatea contractanta are posibilitatea legala de a corecta/modifica documentatia de atribuire dupa ce a fost publicata/distribuita iar acest lucru urmeaza a fi adus la cunostinta celor interesati prin mijloacele prevazute de lege. In cazul in care a fost inceputa evaluarea nu mai pot fi aduse modificari documentatiei de atribuire insa evaluarea incepe la expirarea termenului de depunere a ofertelor, nu dupa publicare... in 14.09 (conform datelor din mesajul Dvs) nu se considera a fi inceputa evaluarea.
In principiu toate raspunsurile la intrebarile Dvs ar trebui sa se regaseasca in documentatia pusa la dispozitie.... mai cititi odata dosarul.
multumesc pentru raspuns. Dar mai clar speta este care va fi decizia autoritatatii contractante daca operatorul economic a depus mai multe contracte pentru experienta similara?. fiecare contract similar acopera necesitatea pentru cate un lot dar valoarea solicitata " pe care trebuie să o aibă acel contract, trebuie sa fie acoperitoare pentru toate sectoarele la care participă". Achizitie este in curs de desfasurare, nu mai pot fi solicitate clarificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de oferta -loturi donigao donigao Buna ziua, In cazul unei proceduri de achizitie publica (cerere de oferte) impartita pe 2 loturi, poate autoritatea contractanta restrictiona participarea ... (vezi toată discuția)
Dosarul de achizitie publica ukzspan ukzspan Ce contine un dosar de achizitie publica sau unde este reglementat acest lucru . Multumesc, (vezi toată discuția)
Raspuns solicitari de clarificari paula manta paula manta buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am in derulare in SEAP o procedura de achizitie. S-au cerut solicitari de clarificari. Intrebarea ... (vezi toată discuția)