avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Ordin 1120/2013
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Ordin 1120/2013

Puteti sa-mi explicati mai bine, care ar fi pasii in cazul procedurii simplificate de achizitie pentru beneficiarii de fonduri europene din mediul privat, conform Ordinului 1120/2013?
Nu ar trebui cumva sa mai apara niste norme de aplicare sau ceva asemanator?
In ordin se specifica faptul ca Autoritatile de management au obligatia ca pana la 22 octombrie sa modifice procedurile si orice alte reglementari. Nu am vazut nimic de genul acesta.

Eu nu am gasit decat urmatoarele informatii:
- se intocmeste specificatia tehnica (vechiul caiet de sarcini).
- se publica anuntul de participare si specificatia tehnica pe [ link extern ]
- nu mai avem fisa de date, deci nici criterii de calificare.
- la final, nu se mai intocmeste un raport al procedurii ci o nota justificativa in care argumentam optiunea facuta.

Cum facem in acest caz cu ceea ce consideram a fi capacitatea tehnica?
Le trecem in specificatie?
Dar cu celelalte criterii de calificare? Le trec tot in specificatie?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
creatza_70, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 17:09, 31 Octombrie 2013
Din pacate, Ordinul e tot, cel putin pana acum. De exemplu AM POSDRU a emis pe 25.10. Instructiunea 79 care insa nu ne ajuta, nu descifreaza nimic.
Cum noul Ordin nu interzice existenta cerintelor de calificare (de ex. capacitatea tehnico - profesionala) cred ca putem folosi in continuare structura pe care am utilizat-o pana la abrogarea Ordinului 1050.
Pur si simplu in loc de Documentatie pentru ofertanti vom elabora "specificatii tehnice" si in loc de "proces verbal de adjudecare", "nota justificativa de atribuire".
Cred ca e important si ca site-ul sa primeasca volumul pe care noi vom intentiona sa/l postam.
Multumesc pentru atentie.

Oricum, Instructiunea 79 este emisa de POSDRU. Pe site-ul POSCCE in continuare apare 1050. :(

Eu documentatia o facusem dupa structura celei din seap, pentru ca mi se parea foarte eficienta, avand urmatoarea structura: fisa de date, formulare, caiet sarcini, model contract.
Deci acum sa schimb titlul documentatie in specificatie tehnica" si cam atat? Sa las toate criteriile de calificare si formularele?

Mi-e sa nu fie prea mult. Pentru ca pana la urma aceasta este "procedura simplificata"
Nu cred ca cineva va va acuza ca ati structurat dupa SEAP.
Parerea mea este insa sa reduceti la minim din cerinte, doar cele strict necesare, o data pentru a nu fi acuzati ca sunteti restrictivi, a 2-a oara pentru ca, cu cat mai multe cerinte -cu atat mai multe sanse de contestari si interpretari la controalele ulterioare.
Deci e in regula sa merg dupa structura SEAP si sa o numesc "specificatie tehnica" in loc de "documentatie de atribuire"?
Pe site-ul fonduri-ue.ro as putea sa incarc la specificatie un anunt de intentie in care sa dau adresa de la care poate fi obtinuta documentatia de atribuire?
Si documentatia sa ramana cea pe care am facut-o deja, cu toate criteriile de calificare?
Apoi fac un PV deschidere a ofertei cu ofertantii prezenti si, la final, nota justificativa de atribuire?
Am intrat si eu pe site (nu este in domeniul meu) si am vazut documentatii similare celor din SEAP, din vremea cand se puneau in pdf. Cine va opreste sa va inspirati din ele ?

Alte discuții în legătură

Cerere de oferta online ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Paticip la o procedura de achizitie publica cerere de oferta cu modalitate de desfasurare online. In fisa de date nu se specifica daca ... (vezi toată discuția)
Achizitii directe pe proiect posdru carmenbucur carmenbucur O insitutie publica, partener intr-un proiect POSDRU trebuie sa faca achizitii de produse si servicii ale caror valori sunt sub pragul de 30 000 euro. Conform ... (vezi toată discuția)
Capacitate tehnica - norme imperative ? colonelu colonelu Buna ziua , Doresc sa particip la o licitatie publica . In caietul de sarcini toate cerintele sunt trecute cu \" cerinta obligatorie \" mai putin cele de ... (vezi toată discuția)