avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Ordin 1120/2013
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Ordin 1120/2013

Puteti sa-mi explicati mai bine, care ar fi pasii in cazul procedurii simplificate de achizitie pentru beneficiarii de fonduri europene din mediul privat, conform Ordinului 1120/2013?
Nu ar trebui cumva sa mai apara niste norme de aplicare sau ceva asemanator?
In ordin se specifica faptul ca Autoritatile de management au obligatia ca pana la 22 octombrie sa modifice procedurile si orice alte reglementari. Nu am vazut nimic de genul acesta.

Eu nu am gasit decat urmatoarele informatii:
- se intocmeste specificatia tehnica (vechiul caiet de sarcini).
- se publica anuntul de participare si specificatia tehnica pe [ link extern ]
- nu mai avem fisa de date, deci nici criterii de calificare.
- la final, nu se mai intocmeste un raport al procedurii ci o nota justificativa in care argumentam optiunea facuta.

Cum facem in acest caz cu ceea ce consideram a fi capacitatea tehnica?
Le trecem in specificatie?
Dar cu celelalte criterii de calificare? Le trec tot in specificatie?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
creatza_70, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 17:09, 31 Octombrie 2013
Pai asa am si facut.
Pana la urma trebuie sa am o siguranta ca va depune oferta un operator care indeplineste si criterii de eligibilitate s.a.
Nu numai caietul de sarcini trebuie sa fie cel care face delimitarea ofertelor.
Mi se pare normal sa pun unele conditii de baza, care sa ma asigure ca nu vine un horticultor sa imi faca instalatii electronice, pe baza unei opere de arta beletristica -propunerea tehnica, in care imi va descrie ce minunat va lucra el.
Din pacate, stiind controalele de la noi, trebuie avut grija sa nu exagerati cu cerintele, sa fie doar cateva, scurte si la obiect, intrucat cuvantul lor de baza este "restrictiv".
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
vlad nicolae, moderator
Asa am incercat sa fac.
Singurele cerinte pe care nu eu le formulez sunt cele referitoare la capacitatea tehnica, unde un cuvand de spus au cei care au intocmit caietul de sarcini si stiu mai bine care ar fi expertii de care va fi nevoie, caz in care am incercat sa tin cont de Instructiunile ANRMAP, referitoare la cerintele privitoare la studii.
Sper ca va fi ok.
In achizitii publice de multe ori ok -ul inseamna si taria de a va sustine ferm punctul de vedere privind legalitatea a ceea ce faceti. Pentru ca legislatia romaneasca este greoaie si de acest lucru cauta sa profite teparii, si de cealalta baricada, controalele.

Succes.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de oferta online ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Paticip la o procedura de achizitie publica cerere de oferta cu modalitate de desfasurare online. In fisa de date nu se specifica daca ... (vezi toată discuția)
Achizitii directe pe proiect posdru carmenbucur carmenbucur O insitutie publica, partener intr-un proiect POSDRU trebuie sa faca achizitii de produse si servicii ale caror valori sunt sub pragul de 30 000 euro. Conform ... (vezi toată discuția)
Capacitate tehnica - norme imperative ? colonelu colonelu Buna ziua , Doresc sa particip la o licitatie publica . In caietul de sarcini toate cerintele sunt trecute cu \" cerinta obligatorie \" mai putin cele de ... (vezi toată discuția)