avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortez,cum ramine cu casa in rate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortez,cum ramine cu casa in rate?

criza ca me multi altii ne-a atins si pe noi.am luat casa in rate ,in franci elvetieni,am platit 3 ani si acum vreau sa divortez..eu vreau sa pastrez casa,citi bani trebuie sa dau sotiei?jumate din ce am platit 3 ani la banca,sau jumate din cit s-a achitat din casa?va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:19, 8 Iunie 2010
in cazul dv. se va face o experiza imobiliara, se va pretui casa, se va atribui unuia dintre soti cu obligatia acestuia din urma sa plateasca o suma de bani(sulta) celuilalt sot.
In completare, va spun ca veti plati o suma de bani, cu titlu de sulta stabilita de catre instanta, iar plata creditului il v-a achita cel care l-a contractat ori chiar d-voastra.
buna ziua .
daca casa a fost achizitionata anterior casatoriei de catre dvs, urmand ca lunar dupa casatorie sa achitati ratele lunare, sotia dvs. va beneficia de o sulta , reprezentand o parte din contravaloarea acelor rate.
in functie de probatoriul administrat in cauza , se stabileste careia dintre fostii soti i se va atribui in natura imobilul .
daca nu va intelegeti asupra partajului si ajungeti in instanta, banca va trebui citata, decizia fiindu-i opozabila. se va atribui celui ce demonstraza ca va putea achita ratele. taxa de timbru 3%
daca va intelegeti si ajungeti sa partajati la notar prin tranzactie, intai faceti un drum la banca, pt a-si da acordul, functie de cine va plati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Partaj locuinta achizitionata prin credit ipotecar dodo2003 dodo2003 Buna ziua, Un bun prieten a divortat si urmeaza partajul. Obiectul partajului il face si o casa de locuit achizitionata prin credit ipotecar in care ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)