criza ca me multi altii ne-a atins si pe noi.am luat casa in rate ,in franci elvetieni,am platit 3 ani si acum vreau sa divortez..eu vreau sa pastrez casa,citi bani trebuie sa dau sotiei?jumate din ce am platit 3 ani la banca,sau jumate din cit s-a achitat din casa?va multumesc pentru timpul acordat.
in cazul dv. se va face o experiza imobiliara, se va pretui casa, se va atribui unuia dintre soti cu obligatia acestuia din urma sa plateasca o suma de bani(sulta) celuilalt sot.
In completare, va spun ca veti plati o suma de bani, cu titlu de sulta stabilita de catre instanta, iar plata creditului il v-a achita cel care l-a contractat ori chiar d-voastra.
buna ziua .
daca casa a fost achizitionata anterior casatoriei de catre dvs, urmand ca lunar dupa casatorie sa achitati ratele lunare, sotia dvs. va beneficia de o sulta , reprezentand o parte din contravaloarea acelor rate.
in functie de probatoriul administrat in cauza , se stabileste careia dintre fostii soti i se va atribui in natura imobilul .
daca nu va intelegeti asupra partajului si ajungeti in instanta, banca va trebui citata, decizia fiindu-i opozabila. se va atribui celui ce demonstraza ca va putea achita ratele. taxa de timbru 3%
daca va intelegeti si ajungeti sa partajati la notar prin tranzactie, intai faceti un drum la banca, pt a-si da acordul, functie de cine va plati