avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restante

buna ziua.La fel ca multi alti romani care au credite si care au fost afectati de criza....am si eu un credit la BRD pe care din luna octombrie anul trecut nu l-am mai achitat din lipsa unui loc de munca.nu am nici o garantie depusa la dosar, nici o proprietate pe numele meu, masina sau altceva. am deja 254 zile de intarziere. ma puteti informa daca aceasta datorie se poate prescrie si daca da in cat timp?creditul este luat anul trecut , pe o perioada de 10 ani.
De apartamentul mamei nu se pot atinge nu?sau cum am citit mai devreme banca nu are voie sa dea informatii despre credit parintilor mei daca nu au luat parte la contractul de credit?

va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DANIEL TOCEA , Avocat 18:16, 8 Iunie 2010
de prescriptie nu putem discuta in cazul dv. putem discuta insa, despre un credit neperformant pentru creditor si... "vinzarea" lui catre o firma de recuperare creante si...cunoasteti discutiile despre aceasta situatie. sfatul meu si a tuturor de pe acest site si nu numai... achitati creditul contractat pentru a evita neplacerile ulterioare.
De prescris se prescrie dar, avand in vedere termenul pe care este contractat, mai aveti de asteptat. Unele instnte considera ca pentru imprumutul care se ramburseza in rate termenul de presciptie incepe sa curga pentru fiecare rata in parte de la scadenta ei. Alte instante considera ca termenul curge, pentru tot imprumutul de la scadenta ultimei rate. Termenul de prescriptie este de trei ani.
dar legat de confidentialitatea informatiilor ..pot da informatii despre acest credit parintilor mei? eu nu mai locuiesc la adresa respectiva, acolo locuieste doar mama mea acum.
Probabil in contract este o clauza privind confidentialitatea, dar avand in vedere ca domiciliul ales de dvs. in contract este acelasi cu cel al mamei, sau locul unde locuieste dansa, banca are sa va trimita tot felul de somatii si in felul acesta va afla si mama de acest credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare gigel1980 gigel1980 Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea! Tatal meu a facut un credit bancar de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie banca kriss77 kriss77 Buna ziua, am si eu o problema, in anul 2005 am cumparat in rate, cu buletinul, niste produse de la un magazin si mi s-a eliberat si un card. Am platit un ... (vezi toată discuția)