avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune?

Buna ,am nevoie de sfaturi in ceeace priveste neexecutarea unui contract

In concret,am incheiat doua antecontracte de vanzare cumparare pt cate un teren .Vanzatorul la data incheierii antecontractelor a prezentat anumite documente, unele de mana altele fiind titluri de propietate, din care reiesea ca el la randul lui a contractat acele terenuri de la terte persone.
Contractele intre mine si vanzator s-au incheiat la notar ‘’cu autentificare de semnatura’’ in care este stipulat ca eu , promitentul comparator, am achitat integral acele terenuri cu suma X si ‘’promitentul vanzator sub sanctiunea art.292 CP declarw ca imobilul care urmeaza a fi vandut se gaseste in circuitul civil….nu constituie obiectul unor litigii si se afla in propietatea mea deplina si legala’’.Deasemenea in antecontract s-a stipulat o data limita pana cand promitentul vanzator are obligatia sa incheie contractul de vanzare-cumparare.

Vanzatorul promitent refuza orice contact cu mine,am trimis o invitatie pt a se prezenta la data stabilita la notar dar acesta refuza.Termenul limita stability pt incheierea contractului de vanzare-cumparare a expirat in 2009 decebmrie.

Cum sa procedez pt recuperarea sumei achitate sau a terenului?In contract mai este trecut ca daca vanzatorul promitent nu se prezinta pana la data de cu actele pt semnarea cvc se restiuie suma integral.
In conditiile actuale ale pietei a-si prefera banii.
Deasemenea am verificat si acele terenuri care fac obiectul antecontractului incheiat intre mine si promitentul vanzator sunt deja instrainate catre terte personae.

Primul instinct imi spune sa depun plangere penala pt inselaciune intrucat se incadreaza perfect la art. 215 pct 1 si 3 CP.

Va rog sa ma indrumati pe cat posibil.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 14:05, 9 Iunie 2010
parerea mea este ca puteti face aceasta pligere concomitent cu constituirea ca parte civila pentru suma platite, dobinzi, daune morale, etc. puteti lua legatura cu un avocat pentru indrumare si...
Daca am inteles bine ce ati relatat fapta descrisa nu constituie infractiunea de inselaciune.
Doar in cadrul unui proces civil veti putea rezolva ceva.
Era indicat sa consultati un avocat mai inainte de incheierea actelor.

avocat Claudiu Lascoschi
Se poate sa formulati plangere la politie pentru inselaciune (art.215 CP) si de asemenea puteti deschide in principiu o actiune civila pentru rezolutiunea antecontractului de vanzare-cumparare, insa trebuie vazute clauzele antecontractului de vanzare-cumparare.
Dar domnu avocat Claudiu Lascoschi , faptul ca acele imobile sunt instrainate catre altcineva dupa ce eu am semnat acel antecontract nu zice nimic?Sau faptul ca actele prezentate de catre promitent vanzator la notar nu sunt reale si in fapt el sia insusit un folos material injust....
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
pop sorin, utilizator
Daca actele prezentate la notar nu sunt reale ar fi vorba de inselaciune.
Insa, daca actele erau in regula si doar nu a respectat contractul nu ne aflam in prezenta unei infractiuni.
Eu va zic ce va decide parchetul.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Anulare antecontract brutus84 brutus84 In anul 2009 am semnat un antecontract de vanzare cumparare (eu sunt vanzatorul) cu 2 cetateni din S.U.A am incasat un avans de 4000 eur iar in iuni 2009 ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare apartament,din care am predat la data semnarii sale un avans de 15.000 lei. Contractul trebuia ... (vezi toată discuția)