avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare antecontract

In anul 2009 am semnat un antecontract de vanzare cumparare (eu sunt vanzatorul) cu 2 cetateni din S.U.A am incasat un avans de 4000 eur iar in iuni 2009 trebuia sa semnam contractul final din 2009 pana acum nu am mai dat de acei americani intrebare mea este: ce trebuie sa fac sa intrerup antecontractul , ca eu sa pot vinde apartamentul (pt. ca am deja cumparatori) ? am facut o notificare print-un avocat dar confirmarea de primire nu a venit inapoi decat de la unu .Ce sa fac mai departe ?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:31, 16 Decembrie 2010
sa promovati in instanta o actiune pt rezolutiunea antecontractului.
antecontractul nu are mentionata vreo durata de valabilitate impreuna cu o sanctiune pentru nerespectarea obligatiilor de catre promitentii-cumparatori?
solicitati in instanta rezolutiunea antecontractului de vanzare-cumparare
In contract se stipuleaza ca daca nu se respecta data limita de 8 iunie 2009 din cauza vanzatorului acesta plateste suma de 8000 eur , iar daca nu se va prezenta cumparatorul acesa pierde avansul (cumparatori nu mi-au facut nici o notificare si nici nu au inscris antecontractul in CF).
Intentionez sa solicit in instanta rezolutiunea antecontractului dar asta dureaza intre 6-9 luni ca trebuie sa fie citati prin ministerul de externe ..........iar eu vreau sa inchei vanzare anul acesta .
Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa inchei vanzare cu al doilea cumparator?
In cazul antecontractului de vanzare cumparare,daca promitentul -vanzator vinde lucrul unei alte persoane,vanzarea -cu rezerva fraudei- este valabila,deoare ce beneficiarul-cumparator nu a respectat clauza de a se prezenta la data limita pentru incheierea contractului in forma autentica.In acest caz beneficiarul -cumparator nu poate cere predarea lucrului ,deoare ce nu a devenit proprietar,el poate cere doar daune- interese in instantaDeci vanzarea, lucrului promis,unei alte persoane este valabila.

Alte discuții în legătură

Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare Când una din părtile unei promisiuni bilaterale de vânzare nu respecta conditiile prevazute in antecontractul incheiat la notariat avand ca ternen de ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract daca imobilul nu este finalizat ioanvoicu ioanvoicu Buna ziua As dori sa primesc si eu un sfat pentru cum ar trebui sa procedez in situatia in care la termenul stabilit prin antecontract (pentru semnarea ... (vezi toată discuția)