avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare antecontract

In anul 2009 am semnat un antecontract de vanzare cumparare (eu sunt vanzatorul) cu 2 cetateni din S.U.A am incasat un avans de 4000 eur iar in iuni 2009 trebuia sa semnam contractul final din 2009 pana acum nu am mai dat de acei americani intrebare mea este: ce trebuie sa fac sa intrerup antecontractul , ca eu sa pot vinde apartamentul (pt. ca am deja cumparatori) ? am facut o notificare print-un avocat dar confirmarea de primire nu a venit inapoi decat de la unu .Ce sa fac mai departe ?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:31, 16 Decembrie 2010
Multumesc mult!
ok! sa intaleg ca pot sa fac vanzarea catre alta persoana dar daca se va trezi peste ceva timp sa ma dea in judecata vechiul cumparator o sa castige dublu avansului ! dar sa intaleg ca nu pot fi acuzat de inselaciune?
Chiar daca dureaza intre 6 si 9 luni evitati eventualele probleme date de faptul ca este romania si din pacate va puteti trezi cu absolut orice sentinta in oricat de simpla ar fi o speta.
M-am referit la situatia in care vindeti altui cumparator, se intorc promitentii cumparatori initial si vor sa incheie actul samd.

Discutati cu noul promitent cumparator, ii explicati situatia imobilului, incheiati un contract de vanzare - cumparare afectat de conditie suspensiva (transferul dr. de proprietate va opera in momentul solutionarii definitive a litigiului in care solicitati rezolutiunea contractului actual).

Oricum este cea mai sigura metoda, solicitati rezolutiunea contractului pentru a nu avea probleme ulterior.
Nu poate exista inselaciunea in fata noul si unic cumparator, pentru ca pe cel primul nu a vandut ci doar a promis, si pe al doilea a vandut, nefiind necesar nicio precisare in fata al doilea in contractul respectiv, care va fi inregistrat si va fi oponibil erga omnes adica in fata oricine. Daca cel primul vine si le reclama pe dv implinirea contract sau inselaciunea, etc pierd reclamatia si niciodata cel care a cumparat va fi deposedat, doar poate reclama restituirea bani, de pilda, daca nu a putut din cauzele neprevazute, etc.etc.
Daca aveati contractul bine redactat nu mai aveati atatatea probleme astazi.
Trebuia sa mergeti la avocat sa va redacteze antecontractul.
Nu stiu ce clauze aveti in contract dar ar fi bine sa mergeti cu el la un avocat sa il analizeze.
Este posibil sa fie necesar sa cereti rezolutiunea antecontractului.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare Când una din părtile unei promisiuni bilaterale de vânzare nu respecta conditiile prevazute in antecontractul incheiat la notariat avand ca ternen de ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract daca imobilul nu este finalizat ioanvoicu ioanvoicu Buna ziua As dori sa primesc si eu un sfat pentru cum ar trebui sa procedez in situatia in care la termenul stabilit prin antecontract (pentru semnarea ... (vezi toată discuția)