Buna ,am nevoie de sfaturi in ceeace priveste neexecutarea unui contract
In concret,am incheiat doua antecontracte de vanzare cumparare pt cate un teren .Vanzatorul la data incheierii antecontractelor a prezentat anumite documente, unele de mana altele fiind titluri de propietate, din care reiesea ca el la randul lui a contractat acele terenuri de la terte persone.
Contractele intre mine si vanzator s-au incheiat la notar ‘’cu autentificare de semnatura’’ in care este stipulat ca eu , promitentul comparator, am achitat integral acele terenuri cu suma X si ‘’promitentul vanzator sub sanctiunea art.292 CP declarw ca imobilul care urmeaza a fi vandut se gaseste in circuitul civil….nu constituie obiectul unor litigii si se afla in propietatea mea deplina si legala’’.Deasemenea in antecontract s-a stipulat o data limita pana cand promitentul vanzator are obligatia sa incheie contractul de vanzare-cumparare.
Vanzatorul promitent refuza orice contact cu mine,am trimis o invitatie pt a se prezenta la data stabilita la notar dar acesta refuza.Termenul limita stability pt incheierea contractului de vanzare-cumparare a expirat in 2009 decebmrie.
Cum sa procedez pt recuperarea sumei achitate sau a terenului?In contract mai este trecut ca daca vanzatorul promitent nu se prezinta pana la data de cu actele pt semnarea cvc se restiuie suma integral.
In conditiile actuale ale pietei a-si prefera banii.
Deasemenea am verificat si acele terenuri care fac obiectul antecontractului incheiat intre mine si promitentul vanzator sunt deja instrainate catre terte personae.
Primul instinct imi spune sa depun plangere penala pt inselaciune intrucat se incadreaza perfect la art. 215 pct 1 si 3 CP.
Va rog sa ma indrumati pe cat posibil.Va multumesc
rezolutiunea si repunerea partilor in situatia anterioara... perfect, dar de recuperat banii avansati cum o faceti? parerea mea, mergind pe latura penala puteti anula actele de dispozitie facute cu privire la instrainarea anumitor bunuri proprietatea vinzatorului in vederea recuperarii sumei in litigiu. doi juristi trei pareri...
Eu apreciez pozitiv toate raspunsurile primite si totodata forumul isi atinge scopul,ca doar de aceea suntem oameni sa ne dam macar o vorba buna.
Indiferent cum va fi in cazul meu (sunt optimist) pot servi ca exemplu pt altii.
Revin si arat faptul ca am obtinut de la notarul care a incheiat antecontractul temeiul legal prin care acesta a incheiat prezentul antecontract.Este vb despre un antecontract incheiat intre persoana de pe titlul de propietate si persoana cu care am incheiat eu antecontractul.Bun,pana aici totul bine si frumos ,nu este nici bruma de vreo incalcare a dreptului penal;asta pana cand am luat legatura cu persoana care apare in titlu si care se presupune ca ar fi incheiat un antecontract cu individul care mi-a vandut mie....in realitate NU se confirma autenticitatea primului antecontract intre propietar si persoana care mi-a vandut mie.Acesta din intai neaga orice implicare, maimult,am aratat o copie de buletin al persoanei cu care se presupune ca el ar fi incheiat un antecontract si ''nu l-am vazut in viata mea'' .