avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune?

Buna ,am nevoie de sfaturi in ceeace priveste neexecutarea unui contract

In concret,am incheiat doua antecontracte de vanzare cumparare pt cate un teren .Vanzatorul la data incheierii antecontractelor a prezentat anumite documente, unele de mana altele fiind titluri de propietate, din care reiesea ca el la randul lui a contractat acele terenuri de la terte persone.
Contractele intre mine si vanzator s-au incheiat la notar ‘’cu autentificare de semnatura’’ in care este stipulat ca eu , promitentul comparator, am achitat integral acele terenuri cu suma X si ‘’promitentul vanzator sub sanctiunea art.292 CP declarw ca imobilul care urmeaza a fi vandut se gaseste in circuitul civil….nu constituie obiectul unor litigii si se afla in propietatea mea deplina si legala’’.Deasemenea in antecontract s-a stipulat o data limita pana cand promitentul vanzator are obligatia sa incheie contractul de vanzare-cumparare.

Vanzatorul promitent refuza orice contact cu mine,am trimis o invitatie pt a se prezenta la data stabilita la notar dar acesta refuza.Termenul limita stability pt incheierea contractului de vanzare-cumparare a expirat in 2009 decebmrie.

Cum sa procedez pt recuperarea sumei achitate sau a terenului?In contract mai este trecut ca daca vanzatorul promitent nu se prezinta pana la data de cu actele pt semnarea cvc se restiuie suma integral.
In conditiile actuale ale pietei a-si prefera banii.
Deasemenea am verificat si acele terenuri care fac obiectul antecontractului incheiat intre mine si promitentul vanzator sunt deja instrainate catre terte personae.

Primul instinct imi spune sa depun plangere penala pt inselaciune intrucat se incadreaza perfect la art. 215 pct 1 si 3 CP.

Va rog sa ma indrumati pe cat posibil.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 14:05, 9 Iunie 2010
catalin ciobanu a scris:

consider ca este un caz evident de inselaciune. formulati plingere penala, constituiti-va parte civila in procesul civil, angajati un avocat istet si treceti la treaba...

Banii nu cred ca ii va recupera...
Notarul a verificat si el actele...
Putea evita foarte usor paguba daca isi angaja avocat mai inainte de a da banii.Avocatul facea niste verificari simple...
cipri_h

Da ,consider ca s-a ajuns la inselaciune folosindu-se de acte care nu reflecta o realitate de fapt...fals si uz de fals coroborat cu inselaciune.

D-lea vocat Claudiu Lascoschi
Pe ce fondati afirmatia ca nu imi voi recupera suma de bani?Repet ,am fixat un termen clar si la fel de clar a stipulat notarul ca in caz contrar sse restituie suma achitata in prealabil de catre mine.
NU consider obiectiv afirmatia ca trebuia sa imi iau un avocat inainte de a da banii intrucat notarul are datoria de a verifica toate aspectele iar nici un avocat sau nici un notar nu poate avea vreo certitudine ca acele acte sunt 100 % autentice
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
pop sorin, utilizator
Daca omul este infractor nu veti vedea banii in mana.Chiar daca veti avea titlu executoriu.
Pentru dvs. astazi nu va mai ajuta parerea mea cu consultarea sau angajarea unui avocat.
Poate ii va ajuta pe altii unde faptele nu s_au consumat...
Ar mai fi o varianta,rezolutiunea antecontractului de vanzare-cumparare si repunerea partilor in situatia anterioara.Oare cum e mai bine?
Daca omul este escroc este insolvabil.
Adica tot nu veti recupera banii.

Alte discuții în legătură

Anulare antecontract brutus84 brutus84 In anul 2009 am semnat un antecontract de vanzare cumparare (eu sunt vanzatorul) cu 2 cetateni din S.U.A am incasat un avans de 4000 eur iar in iuni 2009 ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare apartament,din care am predat la data semnarii sale un avans de 15.000 lei. Contractul trebuia ... (vezi toată discuția)