avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor la salariu pentru program inegal de lucru?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor la salariu pentru program inegal de lucru?

Buna seara.Ma puteti ajuta cu un articol din Codul Muncii in care se specifica acordarea unui spor la salariu pentru programul inegal de lucru,(in caz ca exista un asemenea art.)?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:11, 8 Iunie 2010
1. Va redau din Codul muncii:
Art. 110. - (1) Repartizarea timpului de munca in cadrul saptamanii este, de regula, uniforma, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu doua zile de repaus.
(2) In functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.
Art. 113. - (1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal in cadrul saptamanii de lucru de 40 de ore, precum si in cadrul saptamanii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de munca la nivelul angajatorului sau, in absenta acestuia, va fi prevazut in regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate functiona numai daca este specificat expres in contractul individual de munca.

2. Un spor pentru program inegal de lucru, in cadrul unei saptamani, poate fi prevazut in CCM la nivel de unitate sau in Regulamentul intern al unitatii.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu este necesar a se acorda spor pentru program de lucru inegal, acest program se acorda cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.
Art. 110. - (1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de lucru inegal Tania  D Tania D art 110 alin 2 din codul muncii spune asa:ART. 110 – Repartizarea timpului de munca (1) Repartizarea timpului de munca in cadrul saptamanii este, de ... (vezi toată discuția)
Calcul ore suplimentare Ela87 Ela87 Buna ziua. Lucrez ca receptionera la un hotel. Am contract de munca pe 8 ore/zi, 40 ore /saptamana, dispuse inegal. In luna iunie am lucrat 18 ture a 12 ore, ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare, in weekend SiminaDiana SiminaDiana Buna ziua, Intrebarea mea ar fi urmatoarea: In conditiile in care sunt obligata sa lucrez sambata si duminica (fara zile libere in timpul saptamanii), ... (vezi toată discuția)