avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... executare hotarire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

executare hotarire

Stiu ca o hotarire data in prima instanta intr-un proces comercial, este executorie de drept(deci nu trebuie investita cu formula executorie ) si nici nu trebuie ca hotarirea sa devina definitiva si irevocabila ( ICCJ DECIZIA 38/07.MAI 2007 ).
In aceste conditii daca doresc executarea prin EXECUTOR este suficient sa depun HOTARIREA JUDECATOREASCA in original sau e nevoie de legalizarea acesteia ? Daca e nevoie de LEGALIZARE ce presupune aceasta ? VA ROG SA-MI DATI UN MODEL , O PROCEDURA . Se depune pentru legalizare ORIGINALUL HOTARIRII SAU O COPIE ? La ce instanta se depun actele de legalizare ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:15, 9 Iunie 2010
Formulati cerere de legalizare la care atasati hotararea in cate copii doriti si taxa judiciara de timbru de 2 lei si timbru judiciar de 0.15 lei la registratura instantei.
Va rog sa-mi mai spuneti daca o sentinta definitiva obtinuta in a APEL care insa a fost atacata cu RECURS - tot INTR-O CAUZA COMERCIALA ,este si ea executorie de drept ? Pot la fel sa o depun pentru executare cum m-ati sfatuit sa procedez cu cea din FOND ?
MULTUMESC MULT , inca o data .
e obligatorie investirea cu formula executorie, incuviintarea executarii, dupa care se poate face executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie adinutza.2008 adinutza.2008 Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, ... (vezi toată discuția)
Am castigat recursul! cum obtin copia dupa hotarare? chitzul chitzul Am castigat recursul pentru amenda de la politia rutiera. De la Informatii Sectia ix am fost plimbat la registratura, de acolo la arhiva, la arhiva m-au trimis ... (vezi toată discuția)