Stiu ca o hotarire data in prima instanta intr-un proces comercial, este executorie de drept(deci nu trebuie investita cu formula executorie ) si nici nu trebuie ca hotarirea sa devina definitiva si irevocabila ( ICCJ DECIZIA 38/07.MAI 2007 ).
In aceste conditii daca doresc executarea prin EXECUTOR este suficient sa depun HOTARIREA JUDECATOREASCA in original sau e nevoie de legalizarea acesteia ? Daca e nevoie de LEGALIZARE ce presupune aceasta ? VA ROG SA-MI DATI UN MODEL , O PROCEDURA . Se depune pentru legalizare ORIGINALUL HOTARIRII SAU O COPIE ? La ce instanta se depun actele de legalizare ?
Va multumesc!
Formulati cerere de legalizare la care atasati hotararea in cate copii doriti si taxa judiciara de timbru de 2 lei si timbru judiciar de 0.15 lei la registratura instantei.
Va rog sa-mi mai spuneti daca o sentinta definitiva obtinuta in a APEL care insa a fost atacata cu RECURS - tot INTR-O CAUZA COMERCIALA ,este si ea executorie de drept ? Pot la fel sa o depun pentru executare cum m-ati sfatuit sa procedez cu cea din FOND ?
MULTUMESC MULT , inca o data .