avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere firma in litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere firma in litigiu de munca

Buna seara,
Daca o companie este in ligiu de munca cu un angajat, acesata poate fii inchisa, desfiintata? Si daca da, ce se intampla in cazul in care instanta se pronunta favorabil angajtului? Acesta de unde isi recupereaza banii castigati?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 20:00, 9 Iunie 2010
Daca o societate intra in faliment si lichidare, lichidatorul va inscrie la masa credala toate creantele, si vor avea prioritate la plata creantele salariale.
Dosarul angajatului aflat in litigiu cu firma, daca nu este inca solutionat, va fi atasat la dosarul de insolventa.
Daca este deja solutionat favorabil angajatului, urmeaza inscrierea la masa credala.
Imi pare rau dar nu am inteles ce se intampla daca dosarul inca nu este solutionat. Cum adica este atasat la dosarul de insolventa? Practic se continua procesul?
Firma aceasta se va inchide, pentru a se deschide alta noua. Nu exista alte litigii decat cele de munca...
Multumesc mult
Parca spuneati ca este solutionat favorabil angajatului?
Si apoi, in ce conditii se inchide firma? Insolventa, lichidare, la cererea asociatilor?
Eu am precizat in cazul in care se solutioneaza in favoarea angajatilor, nu faptul ca s-a solutionat.
Firma se va desfiinta si vor deschide o noua firma cu alt oboect de activitate din cate am inteles. Nu ni s-a precizat decat ca se va inchide, nu stim data la care se va inchide, nu ni s-au dat mai multe detalii.
Din acest motiv am dori sa stim ce se va intampla cu procesele deschise impotriva companiei? Cum se procedeaza?
Procesele deschise in pretentii salariale, mai mult ca sigur vor fi castigate de angajati.
Cu hotararea de la tribunalul muncii definitiva si irevocabila, adresati-va unui executor judecatoresc, care va stii ce sa faca, mergand chiar la antrenarea raspunderii patrimoniale a administratorului.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

Alte discuții în legătură

Inchidere firma litigiu munca ContSters147303 ContSters147303 Buna seara, Daca o companie este in ligiu de munca cu un angajat, acesata poate fii inchisa, desfiintata? Si daca da, ce se intampla in cazul in care instanta ... (vezi toată discuția)
Art 36 din lg insolventei ContSters22096 ContSters22096 care este semnificatia exacta a acestui text? va expun pe scurt o speta: 2 soc comerciale sunt in litigiu (pretentii); impotriva societatii parate se ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)