avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere firma in litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere firma in litigiu de munca

Buna seara,
Daca o companie este in ligiu de munca cu un angajat, acesata poate fii inchisa, desfiintata? Si daca da, ce se intampla in cazul in care instanta se pronunta favorabil angajtului? Acesta de unde isi recupereaza banii castigati?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 20:00, 9 Iunie 2010
Daca o sa aveti o solutie favorabila dvs. este bine sa apucati sa o valorificati prin executare silita inainte de a se inchide firma din cauza insolventei, falimentului, etc.
Daca se deschide procedura de faliment, se blocheaza orice executare silita, se numeste un lichidator acela inregistreaza toate creantele societatii, iar dvs. pentru a intra in posesia acelor drepturi este posibil sa asteptati si 3,4 ani.
Daca firma s-ar inchide cu orice scop, dar se stie, cu cel de a scapa de sentinta executorie in urma pierderii unui litigiu de munca, as muta procesul in penal, pe numele patronului respectiv celor care si-au asumat rolul de functionari si au instrumentat prejudiciile. Capetele de acuzare sunt multe si cresc si daunele morale, si patrimoniale. In fapt, nu firma a cauzat prejudiciul, ci cei care au instrumentat paguba. Ce-ar fi sa faci o firma de omorat oameni :))
Si daca actionariatul este strain cum se procedeaza?
La fel. Cu probe, se da sentinta aici si infractorii se dau sub urmarire Interpol-ului. Asa cred... :)) Sunt doar un cetatean naiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma litigiu munca ContSters147303 ContSters147303 Buna seara, Daca o companie este in ligiu de munca cu un angajat, acesata poate fii inchisa, desfiintata? Si daca da, ce se intampla in cazul in care instanta ... (vezi toată discuția)
Art 36 din lg insolventei ContSters22096 ContSters22096 care este semnificatia exacta a acestui text? va expun pe scurt o speta: 2 soc comerciale sunt in litigiu (pretentii); impotriva societatii parate se ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)