avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inchidere firma litigiu munca
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inchidere firma litigiu munca

Buna seara,
Daca o companie este in ligiu de munca cu un angajat, acesata poate fii inchisa, desfiintata? Si daca da, ce se intampla in cazul in care instanta se pronunta favorabil angajtului? Acesta de unde isi recupereaza banii castigati?
Mentionez ca nu stim cand se va inchide si sub ce forma.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 07:04, 10 Iunie 2010
o prima varianta ar fi urgentarea solutionarii litigiului de munca si obtinerea sentintei ce urmeaza o fi pusa in executare. dar daca societatea nu urmeaza a fi inchisa sau desfiintata....
In momentul in care se declara insolventa societatii, se suspenda orice executare silita, se numeste un lichidator, iar dvs. ca salariat va inscrieti la masa credala cu creanta privind drepturile salariale avand prioritate inaintea altor creditori si din patrimoniul ramas va veti sastisface creanta, singura problema este timpul pot dura 3-4 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma in litigiu de munca ContSters147303 ContSters147303 Buna seara, Daca o companie este in ligiu de munca cu un angajat, acesata poate fii inchisa, desfiintata? Si daca da, ce se intampla in cazul in care instanta ... (vezi toată discuția)
Am muncit fara sa fiu platit. ContSters281689 ContSters281689 Buna seara.am si eu o problema.am lucrat la echipa farul constanta,timp de doi ani,cu contract de munca,iar ultimele 6 luni nu am fost platit.intre timp nu ... (vezi toată discuția)
Suntem o institutie publica , fara compartiment juridic si am ... coradora coradora Suntem o institutie publica , fara compartiment juridic si am vrea sa stim care este procedura de executare a unei garantii de buna executie a unei lucrari , ... (vezi toată discuția)