avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... stie cineva daca a reactionat vreo banca dupa ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

stie cineva daca a reactionat vreo banca dupa hotararile judecatoresti care anuleaza clauzele abuzive din contracte?

Acum cca 1 luna a aparut in presa nationala mars stire privind faptul ca o banca cu reprezentante si la noi in tara a pierdut un proces cu ANPC privind clauzele abuzive din contracte. Am discutat cu reprezentanti ai bancii respective iar raspunsul lor a fost ca nu au de gand sa schimbe toate contractele pentru ca doar unele contracte contin asa declaratele clauze abuzive - deci vor preschimba doar contractele celor care i-au dat in judecata efectiv. Cunoasteti vreun caz in care o banca din Romania sa fi modificat in urma unui astfel de proces politica de a contracta in general fata de clientii sai.
mersi
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 15:39, 10 Iunie 2010
avand in vedere ca portofoliul unei banci este foarte mare, nu cred ca exista resurse si nici interes sa modifice toate contractele astfel incat sa se conformeze unei asemenea hotarari judecatoresti, cu atat mai mult cu cat sunt banci care considera ca in contractele sale acele clauze nu exista sau ca acestea imbraca o forma "legala".

Opinia mea este ca bancile vor aborda situatia de la caz la caz, neavand interes sa generalizeze o astfe de decizie. Calculul pe care si-l fac este simplu: cat castigam si cat pierdem daca mentinem clauza....castigul bancii fiind sigur daca ne gandim la procentul mic al clientilor care vor alege sa conteste clauzele...

pana la urma clientii au puterea de a impune un anumit comportament bancilor....

nu, s-au schimbat doar contractele respective sau anexele cu costuri la contractele respective, in rest ca si politica sau ca si contracte cele existente ai caror titulari nu s-au sesizat de aceste abuzuri au ramas neschimbate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri orange filipiulia123 filipiulia123 Buna ziua, in luna mai al acestui an am incheiat un contract de telefonie mobila cu orange...dupa nenumarate facturi incarcate am decis sa ma transfer la ... (vezi toată discuția)
Incepere actiune in instanta impotriva bancii - credit chf viorelh viorelh Ce sanse sunt pentru a avea castig in instanta impotriva bancii de la care ai luat un credit ? In noile conditii legislative,cand au loc tot felul de ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive banci agudica agudica cine a reusit in Bacau un proces cu banca pentru clauze abuzive sau denominare? cunoasteti persoane care au pe rol sau au reusit un astfel de proces?? (vezi toată discuția)