avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desi este prea tarziu,va cerem un sfat,va rugam mult
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desi este prea tarziu,va cerem un sfat,va rugam mult

Suntem patru frati,3 fete,un baiat.Suntem musulmani.la noi exista o traditie:casa parinteasca ramane baiatului,in cazul de fata fiind singurul baiat.Noi i-am obligat pe parinti sa faca acte fratelui nostru(cu clauza de intretinere).
Parintii au considerat ca ar fi o jignire adusa fiului lor,si au facut doar acte de vanzare cumparare.Acum dupa ani,am aflat de chinul batranilor,de care fratele nostru nu stia,acum am avut curaj sa-i spun la ce tratamente sunt supusi din partea sotiei lui,el nu crede nimic din ce i-am spus eu,pentru ca ei niciodata nu i-au spus nimic de teama sa nu-i strice linistea.Este un om minunat,dar o crede pe sotia lui.Ea a ajuns sa-i molesteze pe batrani,le este teama de ea,din bun simt ei sufera in tacere.
Suntem intr-un secol in care nu mai trebuie sa tinem cont de traditii tampite.
Noi nu dorim casa,vrem ca cei doi batrani sa stea in liniste,au pensiile lor.Dar am vrea sa stim daca exista vreo lege prin care am putea sa o speriem putin,sa o amenintam verbal.Atat.

Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 17:07, 9 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Si ca sa raspundem si la intrebarea dvs. daca puteti sa ii atrageti ei atentia cumva, da, e posibil:
- puteti ataca actul in instanta in temeiul actiunii in simulatie ( cum ca vanzarea-cumpararea a fost in fapt o donatie deghizata) si puteti obtine anularea actului;
- parintii pot ataca actul in instanta pt neplata pretului.
Poate reusiti sa o speriati putin ca ramane fara casa.
Casa fiind construita pe teritoriul RO are prioritate codul civil - succesiuni...
Intelegerile intre dv sunt altceva, dar nu au putere de lege. Contractul de vanzare-cumparare are, dar, cum scria @adutescu: o puteti speria si, poate, o determinati sa-si schimbe comportamentul.
Altfel spus, aveti sanse sa castigati un proces impotriva cumnatei si fratelui (chiar daca el e de buna credinta - sau tocmai pt aceasta).
Inteleg ca nu doriti imobilulu, dar ii puteti spune femeii respective ca aveti sanse sa obtineti cote parti, conform legii romane...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui imobil pe numele unuia din copii nebunatica_id nebunatica_id Am si eu o nelamurire ... socrii mei vor sa-i treaca apartamentul in care locuiesc, proprietate personala, pe numele sotului meu, unul dintre copii, ei fiind ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire pallacra pallacra Buna ziua,as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva daca se poate vizavi de urmatoarea situatie:am un copil din afara casatoriei ,iar tatal sau a decedat acum ... (vezi toată discuția)
Donatie intre parinti si proaspat casatoriti imih imih Buna seara, Parintii prietenei mele au un apartament, prietena mai are un frate. S-a hotarat ca dupa casatoria noastra, sa ne dea noua apartamentul Stiu ... (vezi toată discuția)