avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe si impozite cetateni straini cu contr de munca
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe si impozite cetateni straini cu contr de munca

Buna,
Ce taxe si impozite se platesc pentru cetatenii straini care sunt angajati in Romania?? Ei pot beneficia de deducere suplimentara???
Mersi mult!
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 13:34, 13 Februarie 2008
intra pe imigrant.ro si in partea din stanga gasesti lista cu info.-- accesezi munca si afli tot ce vrei despre conditiile , obligatiile si drepturile unui cetatean strain ce presteaza munca in romania in baza unui permis de munca.
dar imigrant.ro nu merge...se poate afla din alta parte informatiile legate de deducerile de impozite?

va multumesc

Da, in baza conventiilor de evitarea dublei impuneri. Cetatenii straini trebuie sa solicite de la organele fiscale din statul de rezidenta un certificat fiscal. Acesta atesta statul de rezidenta al beneficiarului.

Faptul ca lucreaza pe teritoriul Romaniei, datoreaza aceleasi taxe si impozite ca orice cetatean Roman (CAS, somaj, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Deducere personala si suplimentara danajuga64 danajuga64 cetatenii straini angajati cu contract de munca pe durata nedeterminta beneficiaza de deducere personala si suplimentara (daca este cazul)? (vezi toată discuția)
impozitul pe venitul nerezidentilor egkertsou egkertsou Buna ziua, Sotul meu ,cetatean strain,lucreaza de un an de zile (ian. 2010) ca freelancer la o lucrare din fonduri europene. Conform codului fiscal, ... (vezi toată discuția)