avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala - punere in plata, procent ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala - punere in plata, procent de diminuare

Pe 27 mai 2010 am depus dosarul pentru pensionare anticipata partial.Acum nu mai sunt sigura ca am luat cea mai buna decizie.De la casa de pensii mi s-a spus ca decizia va veni dupa 1 aug.2010.
Intrebare: - cand soseste decizia la unitate pot sa aman intrarea in plata a pensiei si sa mai lucrez cateva luni?Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:03, 9 Iunie 2010
Cred ca se poate cu acordul angajatorului deoarece intrarea in plata se va face numai dupa ce are loc incetarea contractului de munca si prezentarea deciziei la casa de pensii.
De la unitate mi s-a dat o adresa catre Casa de Pensii prin care se solicita comunicarea "Deciziei de pensionare anticipata partial",in vederea incetarii de drept a contractului individual de munca,conform art.41,alin.(6) din Legea nr.19/2000 (actualizata) privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si art.56,lit.(d) din legea nr. 53/2003 - Codul Muncii.
Trebuie sa discut inainte de venirea deciziei cu directorul si sa-i comunic ca nu doresc inca intrarea in plata a pensiei si ca doresc sa-mi continui activitatea cateva luni? In baza carui art. ?
Decizia poate sa vina, depinde de angajator sa mai continuati activitatea, asa ca discutati. In plata pensiei nu veti intra pana nu va inceteaza contractul.
Multumesc !
Sunt nascuta pe 3.02.1954 si am o vechime de 31 ani si 7 luni. Imi puteti spune cat va fi penalizarea?

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca la depunerea dosarului de pensionare? carmen_m_a_r_i_a carmen_m_a_r_i_a In septembrie tatal meu isi depune dosarul de pensionare. De la personal i s-a spus ca la data la care isi va depune dosarul de pensionare nu va mai putea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial monica_n. monica_n. In luna ianuarie 2010, am primit decizia pentru pensionare anticipată parţial. Primind decizia am constatat că mi s-a stabilit o pensie foarte mica fiind si ... (vezi toată discuția)
Calculare drepturi pensie anticipata partial andreasschro andreasschro Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial in august 2013. In noiembrie 2013 am primit decizia de pensionare in care scrie ca daca nu contest in 30 de ... (vezi toată discuția)