In luna ianuarie 2010, am primit decizia pentru pensionare anticipată parţial. Primind decizia am constatat că mi s-a stabilit o pensie foarte mica fiind si penalizată. Faţă de acestea am depus o cerere la Casa de pensii pentru a mi se comunica documentaţia care a stat la baza calculării cuantumului pensiei. Intrebarea mea este: există posibilitatea de a rămâne în continuare în activitate ? Cartea de muncă a fost închisă de către angajator cu menţiunea pensionat anticipat partial începând cu data de de 1 septembrie 2009,(data depunerii cererii de pensionare la angajator) şi a fost depusă împreună cu toată documentaţia la casa de pensii. Mentionez faptul că în cererea de pensionare depusă la angajator am solicitat rămânerea în activitate până la emiterea deciziei de pensionare, motiv pentru care si în prezent sunt în activitate. IN cazul în care există posibilitatea de a rămâne în activitate doresc sa ma trimiteti la o baza legala pentru a întocmi o cerere in acest sens catre angajator.
1. Fiind vorba de pensie anticipata partiala bineinteles ca pensia calculata va fi mai mica cu procentul stabilit conform art.50, tabelul nr.2 din legea 19/2000.
2. Pensia nu va fi pusa in plata pana nu duceti, la Casa de Pensii, decizia de incetare a contractului individual de munca, inregistrat la ITM.
3. Carnetul de munca nu a fost inchis ci numai s-a specificat propunerea de pensionare anticipata partiala.
4. Carnetul de munca v-a fost restituit odata cu decizia de pensionare.
5. Era legal sa va mentina in activitate, pana la comunicarea deciziei de pensionare, conform art.56 lit.d) din Codul muncii.
6. Dupa ce a iesit decizia de pensionare, angajatorul nu mai este obligat sa mentina raporturile de munca cu dvs. Ramane la latitudinea lui daca doreste acest lucru, deoarece dvs., cu mana dvs., ati facut cererea de pensionare.