avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent -va rog raspuns
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent -va rog raspuns

am fost pensionata,fara cerere din partea mea, cu art.56 lit d
unitatea ma poate mentine pana la sosirea deciziei de pensionare de la directia muncii?
unitatea mi a desfacut contractul de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 21 Februarie 2010
ce fel de pensie : limita de varsta, invaliditate !
- pt.invaliditate trebuie sa aveti o decizie de incadrare intr-un grad de invaliditate gr.II, IIi
- pt.limita de varsta nu puteti parasi societatea pana la venirea deciziei de pensionare - abia atunci societatea poate sa va desfaca CIM cu art 56 lit d
limita de varsta
multumesc
Daca sunteti pensionata pentru limita de varsta , societatea trebuie sa va inceteze contractul de munca la primirea deciziei de pensionare de la casa de pensii .
AQceasta obligatie este prevazuta in Codul muncii .
sau puteti continua munca ...
munteanu_gyna a scris:

am fost pensionata,fara cerere din partea mea, cu art.56 lit d
unitatea ma poate mentine pana la sosirea deciziei de pensionare de la directia muncii?
unitatea mi a desfacut contractul de munca.

Art.56 lit.d C.mun. constituie incetare de drept la data comunicarii deciziei de pensionare ... dvs ati primit aceasta decizie, intrucat din mesajele postate ar reiesi ca nu ati primita sa ceva?

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru pensie de invaliditate anieta anieta Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la art. 56 lit d din Codul Muncii actualizat 2011, si anume: Cum se aplica acest articol atunci cand intampinam ... (vezi toată discuția)
Incetare c.i.m. la pensia anticipata Raptor_40 Raptor_40 Aparitia Legii 49/2010 a reglementat un termen (cu 30 zile inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare se pot depune dosarele atat la pensia pentru ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com in cazul pensiei de invaliditate care este temeiul legal de incetare a contractului individual de munca. Multumesc. (vezi toată discuția)