bunaseara! am si eu o problema.... va scriu din italia si cum nu prea ma pricep cu legislatia, am cautat pe net si am dat de dvs! am imprumutat masina mea personala unui amic pt 2 zile cu promisiunea ca se mi-o returneaza in 2-3 zile! s-a intors dupa vreo 7-8 zile zicand ca a fost in romania si a facut accident cu masina mea! s-a intors fara nici un act al masinii si nici cu procesul verbal de la presupusul accident! masina mea valoreaza cam 5-6000 euro. am ajuns la un acord cu el sa-mi dea contravaloarea masinii de 5000 euro. el nu a fost de acord sa-mi plateasca masina. a zis ca nu are banii si ca poate sa-mi dea doar 1000, dar cu conditia sa-i fac procura de vanzare ca sa o poata vinde la dezmembrari. normal ca eu nu am acceptat si am ramas de acord sa vin eu in ro zilele astea si sa-mi dea o parte din bani. cum sa fac si ce sanse am sa-i fac reclamatie? astept un raspuns! va multumesc! ps: sunt aproape sigura ca masina nu a fost accidentata...
Teoretic dvs trebuie sa va recuperati masina de la noul pososesor al ei, iar acesta se va lamuri mai pe urma cu cel de la care a cumparat.
Daca cel care a cumparat masina ar fi de buna credinta s-ar mai complica lucrurile pentru ca ar trebui sa suportati dvs riscul incredintarii masinii respectivului, cumparatorul de buna credinta crezand ca trateaza cu adevaratul proprietar este protejat oarecum.
Oricum la masini nu se poate vorbi de buna credinta cand respectivul nu a cumparat-o de la dvs, nu are certficiat fiscal si nici cartea de identitate.
Cat despre vanzarea in sine intr-o prima faza nu e vorba de mita ci de sistemul in sine... Se merge la o toneta cu o masina de scris, acestia bat la masina datele de pe actele prezentate sau de pe copii, pe ei nu-i intereseaza cine se prezinta acolo - si uite asa avem un contract de V-C. Mai trebuie rezolvat la primarie cu ceritificatul fiscal (aici pe o spaguta) si daca detinatorul masinii are toate actele - poate vinde ca si un proprietar.
E un sistem nu foarte draconic care te ajuta sa vinzi si sa faci actele pe noul proprietar intr-o zi, in acelasi oras. Ceea ce e bine... profita la 99% din cetateni, din pacate pot aparea si erori.