buna ziua, va cer ajutorul in legatura cu o posibila inselatorie sau abuz de incredere nu stiu unde poate fi incadrata urmatoarea relatare: in anul 2008luna martie15 a-m cumparat un autoturism fab.2005(dacia logan) cu suma de 8300ron ,a-m apelat la o firma de inmatriculari auto pentru a se intocmi un contract de vanzare cumparare lucru realizat, semnat de catre parti si stampilat de catre firma intermediara, nu a-m putut la acel moment sa continui demersurile pentru transcriere din cauza acestui amic care ma rugat sa-i mai las masina o perioada, mai precis pana ii va expira licienta de taxi platita deja,considerand ca am un amic bun si cu caracter a-m acceptat sa fac transcrierea la o alta data,lasandu-i la cererea lui cartea masini si talonul in original explicandu-mi ca facand taxi la anumite controale i se cere toate actele in original. In luna octombrie 2008 l-am sunat intrebandul (cat mai are licieta platita), mi-a spus ca in ianuarie 2009 imi aduce masina acasa sa nu-mi fac probleme, lucru care defapt nu sa intamplat spunandu-mi in luna februarie dupa foarte multe telefoane ca de fapt masina ar fi in servis la reparat si mai dureaza sa fiu linistit, am spus ok poate este de nerecuperat in urma accidentului, adumi bani care a-m dat pe masina si este ok si asa. Dupa multe asteptari l-am sunat iarasi pe telefon dar nu raspundea, l-am cautat la servici in final, unde aflu ca acest amic vanduse masina mea ( conform contractului de vanzare cumparare )altcuiva si ca-si cumparase o alta masina. A-m obosit sa-l mai sun ca nu-mi raspunde si nici de gasit nu poate fi, ba mai mult din surse se pare ca ar fi parasit tara. A-m apelat la sectia de politie de care apartin explicandule patania mea si a-m fost indrumat de catre d-lor sa fac direct plangere penala la prchet ca se solutioneza mai repede cazul ca daca depun plangerea la d-lor dureaza foarte mult. Cu mult respect ma adresez catre d-voastra cu speranta ca sfatul unui om patit sau cu pregatirea d-voastra in domeniul avocatesc ma poate indruma pe calea legala, cum ar fi mai bine sa procedez si daca as avea castig de cauza, avand in vedere ca posed doar: - copie dupa buletinul vanzatorului; -copie dupa talonul masini ;-trei chitante asigurare casco platite de mine pe anul 2008 si cotractul de vanzare cumparare. Va multumesc foarte mult anticipat.
Inmatriculare auto
maneas
buna seara!am o mare problema cu inscrierea unei masini aduse de afara.am totul inregula la ea ,dar la politie m-i s-a refuzat inmatricularea deoarece nu am ... (vezi toată discuția)