avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperarea unui Autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperarea unui Autoturism

Buna Ziua AvocatNet.ro. Am si eu o problema in legatura cu recuperarea unui autoturism. In 2013 an achizitionat un autoturism din jud. Bihor-Oradea. Autoturismul avea taxa recuperata si asa am decis sa las masina in acte pe numele vanzatorului. Eu cu vanzatorul am incheiat un contract de vanzare cumparare (LA UN BIROU DE ACTE AUTO- IN ORADEA) si mi-a mai facut o Procura Speciala ( LA NOTARIAT- IN ORADEA) fara termen de valabilitate cu toate drepturile asupra masinii sa nu am probleme in caz ca sunt oprit de vreun echipaj de politie. A decurs totul perfect la cumparare. In 2014 am plecat cu masina in Italia la un unchi de-al meu la munca. Acolo mergand cu masina la munca mi s-a stricat pe strada, am bagato in servis si am reparato cu bani mei. Dupa 3 saptamani dupa ce am reparato unchiul meu mi-a cerut masina sa plece cu ea pana intr-un loc (distanta 500 km). I-am dat masina si a plecat. La intoarcere m-a sunat si mi-a zis ca i s-a stricat masina pe drum. A duso in servis si el a venit cu trenul acasa. Problema este ca atunci cand unchiul meu a plecat cu masina au ramas in masina si toate actele masinii si cele care erau pe numele meu (contract de vanzare cumparare si procura speciala). Intre timp cand masina era in servis unchiul meu imi tot spunea ca mecanicii de la servis nu ii gasesc problema la masina. Au trecut 3 saptamani de cand masina a fost in servis si tot nu i-au gasit problema. Dupa 3 saptamani eu am plecat in Romania ( probleme de sanatate) si i-am lasat unchiului meu masina in grija. Dupa ce am ajuns in tara dupa 2-3 zile m-a sunat si mi-a comunicat ca au reparat masina. Culmea este ca acolo cat am stat eu 3 saptamani si am asteptat sa imi repare masina nu au gasit problema masinii si au gasit problema dupa ce am venit eu in tara. In fine. Dupa ce au reparato mi-a zis ca reparatia trebuie sa o platesc eu si ca ar costa 1750 euro. Nu inteleg... Eu i-am dat masina ok... Mi-a stricato si eu sa platesc reparatia? m-am certat cu el si i-am zis ca nu platesc nici o reparatie ca nu s-a stricat la mine. Pentru suma de bani care trebuie sa io datorez pentru reparatie cei 1750 de euro mi-a oprit masina.

Intrebarea mea este:

As mai putea sa fac ceva sa recuperea masina? Mentionez ca nu mai am nici un act de proprietate asupra masinii... Toate actele au ramas in ea.

Am si 2 martori care au fost de fata cand i-am dat masina sa plece cu ea... Masina era ok. mergea perfect.

Mentionez ca unchiul meu se cunoaste si cu vanzatorul de la care am cumparat eu masina.

Astept un raspuns de la dumneavoastra va rog.

MA SCUZATI PENTRU ACEST ROMAN. AM INCERCAT SA SPUN PAS CU PAS.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2015
Bogdan1992, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan1992 , utilizator 21:51, 4 Decembrie 2015
Depinde de problemele masinii, daca le-a creat unchiul sau daca erau in potentialul masinii si cu ce titlu i-ati dat masina.
Eu am lucrat la constructii acolo in Italia impreuna cu alti oameni, iar unchiul meu era patronul. Cand mi s-a stricat mie masina pe strada am reparato in servis mai exact ( se oprea motorul din mers) , dupa ce am luato din servis am mers putin cu ea si dupa mi-a ceruto unchiul meu ca mai pleca dintr-un santier in altul si nu avea masina cu ce sa plece. Dupa 3 saptamani mi-a ceruto sa plece cu ea pana la Roma (distanta 500 km). Cand a plecat masina era ok nu avea absolut nici o problema. Cand s-a intors de la Roma mi-a zis ca i s-a oprit din mers pe strada.


Ok pana la urma am acceptat sa platesc eu reparatia cei 1750 euro... I-am zis ca ii dau masina si sa imi mai dea diferenta de bani pana la 3000 euro... De anu trecut din noiembrie 2014 pana acum nu mi-a mai dat nici masina nici diferenta de bani.

Se poate sa fac ceva sa recuperez masina sau restul de bani pana la 3000 euro?
Daca dv ati achizitionat vehiculul in Romania,indseamna ca figurati drept proprietarul acestuia si legal,masina nu poate fi instrainata fara acordul dv
Avand in vedere ca ati imprumutat masina unchiului patron fara intocmire de documente,este hazardat a ne pronunta asupra factorilor care au generat defectiunile tehnice care au necesitat reparatii succesive in service
Recuperarea masinii o puteti discuta direct cu unchiul dv
Masina fiind pe numele dv,teoretic aveti dreptul sa o preluati de la unchiul dv
Daca intentionati/conveniti sa ii vindeti masina,incheiati documente legale
Nu, nu am intocmit nici un act pentru imprumut... Repet: eu nu sunt proprietarul din acte al masinii. Proprietarul din acte al masini este vanzatorul de la care am cumparato... am lasato pe numele vanzatorului ca avea taxa recuperata si am incheiat in contract de vanzare cumparare si o procura speciala la notariat cu toate drepturile asupra masinii... Din moment ce eu i-am dat masina buna in stare perfecta de functionare nu e ok sa mi-o inapoieze la fel? fara nici o problema? Am si 2 martori care au fost de fata cand i-am dat masina.


Se poate cumva sa recuperea actele (contractul de vanzare cumparare si procura speciala) de la notariatul unde le-am incheiat? Se pastreaza cumva la notariat in baza de date vreo copie de pe acte?
da, daca ati facut actele la un notar, puteti cere sa va elibereze copii legalizate.

Alte discuții în legătură

Mașină defectă vândută scump de vânzător. am cumparat ieri ... Dapix Dapix Vânzătorul a susținut că mașina este perfectă, dar realitatea a dovedit că la interior era praf. Am cumparat ieri o mașină cu 2400 de EURO, am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am și eu o întrebare pentru cineva avizat , am vândut ... Nelu Cana Nelu Cana Buna ziua am și eu o întrebare pentru cineva avizat , Am vândut o mașină acum 2 săptămâni unui domn ,cu act de vânzare cumpărare fara acte ... (vezi toată discuția)
Procura notariala vanzare imobil dragodar dragodar Buna ziua, bine v-am gasit si va salut pe toti. Nu stiu daca am ales bine sectiunea si daca am gresit rog moderatorii sa-l mute. Sa va povestesc stresul meu ... (vezi toată discuția)