avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare act constitutiv SRL cu asociat unic.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare act constitutiv SRL cu asociat unic.

Buna ziua,

Am un srl, care nu a avut activitate niciodata.
Zilele aceste doresc sa suspend activitatea pe o perioada de 3 ani.
Am completat toate actele necesare pt. ONRC, si anume:
- cerere inregistrare pentru persoane juridice, luata de pe site-ul ONRC
- declaratie pe propria raspundere data în temeiul prevederilor art. 15 alin. (2) din Legea nr. 359/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, luata de pe site-ul ONRC
- hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor
- declaratie cu privire la numarul de caractere (cu tot cu spatii) continut de hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor.

In toate aceste acte, adresa asociatului unic, adica a mea, nu mai este aceeasi cu cea din actul constitutiv al firmei, care a fost infiintata cand locuiam in alta parte.

Va solicit sfatul referitor la ce act/ acte trebuie facut/e pentru a rezolva situatia. Se face un act aditional la actul constitutiv cu privire la schimbarea domiciliului asociatului unic, se reface statutul ?? Sau ce altceva?
Din pricina asta nu mi-a fost primit dosarul al ONRC Buzau. Sunt convins, din modul in care mi-au vorbit, ca functionarii de acolo ma poarta pe drumuri, doar pentru ca nu vreau sa le platesc lor sa faca actele.

Cine poate depune actele la ONRC?

Multumesc

LE: Poate fi depus in Bucuresti dosarul pentru suspendarea activitatii unei frme din BZ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
goose, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 20:59, 15 Iunie 2010
- hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor

avand in vedere ca sunteti asociat unic nu poate exista o adunare ....
deci documentul se numeste Decizie asociat unic !
Va solicit sfatul referitor la ce act/ acte trebuie facut/e pentru a rezolva situatia. Se face un act aditional la actul constitutiv cu privire la schimbarea domiciliului asociatului unic, se reface statutul ?? Sau ce altceva?

Bifati cererea la "altele" si scrieti CI asociat , depuneti la dosar copie dupa noul CI
sa inteleg ca preschimbarea CI nu constituie un motiv pt. actualizarea actului constitutiv?

corect
Depuneti o copie dupa CI si ati rezolvat situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale_acte obligatorii? nicoleta_85 nicoleta_85 la o cesiune de parti sociale este necesara si intocmirea unui [b]act aditional la actul constitutiv[/b]? in conditiile in care se face contract de cesiune, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domeniului de activitate stefimit stefimit va rog sa-mi spuneti. Ce demersuri trbuie sa fac si unde pentru schimbarea domeniului de activitate sau adaugarea unei noi activitati in domeniul ... (vezi toată discuția)