avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Judele audiaza partea vatamata pe post de MARTOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Judele audiaza partea vatamata pe post de MARTOR

O persoana X savarseste fata de Y in acelasi timp si loc fapte atat de natura contraventionala cat si penala astfel:
- X ii adreseaza in loc public lui Y cuvinte jignitoare, il injura, tipa la el, etc (contraventie)
- X il loveste pe Y si il ameninta (180, 193 c.p.)
Pentru faptele de natura contraventionala lui X i se intocmeste un pv de amenda iar pentru cele de natura penala Y formuleaza si depune plangere penala impotriva lui X.
Problema este ca partea vatamata Y din dosarul penal este citat sa depuna marturie impotriva lui X in procesul civil prin care X contesta procesul verbal.
Este posibil asa ceva ?
Este adevarat ca sunt procese diferite dar in legatura cu aceleasi fapte savarsite in acelasi timp si loc de catre X dar eu consider ca nu poti avea atat calitatea de martor cat si calitatea de parte vatamata.
Voi ce ziceti ?
Ce poate sa faca partea vatamata Y astfel incat sa-l convinga pe judecator care a emis deja mandat de aducere ca sa renunte la audierea sa pe post de martor deoarece exista pe rol un dosar penal si este in relatii de dusmanie cu X pentru aceleasi fapte ?
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 14:30, 21 Mai 2007
pai sa se prezinte in dosarul civil....nu vrea amenda nu? si sa spuna ca se afla in litigiu pe aceeasi problema cu x in concluyie nu poate fi martor nefiind obiectiv.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fapta constituie ? fldan fldan O persoana este chemata cu mandat de aducere sa se prezinte ca martor in fata instantei civile. Agentul de Politie insarcinat cu executarea mandatului de ... (vezi toată discuția)
Martor sau parte vatamata mary6 mary6 Buna seara.Daca persoanele x,y si z in calitate de martori ai partii vatamate in urmarirea penala ,le sant luate declaratii de martori iar 10 zile mai tarziu ... (vezi toată discuția)
Pot fi constransi? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Stiu ca infractiunile de santaj si amenintare se probeaza cu martori.Daca atunci cand s-au intamplat acele lucruri,au existat martori,eu ii numesc,dar ei ... (vezi toată discuția)