avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Asociatie poate cere dezproprietarirea la un site de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Asociatie poate cere dezproprietarirea la un site de internet?

Buna ziua,

Doresc sa infiintez o asociatie si am auzit ca aceasta dupa infiintare, poate cere dezproprietarirea unui site de internet (cumparat de cineva, dar nu se foloseste), daca aceasta are aceeasi nume, sau domeniul de activitate. Am vorbit cu proprietarul, dar cere un pret exorbitant. Exista asa ceva?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: szaszlevi , utilizator 16:12, 10 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Nu, nu aveti niciun drept sa cereti "desproprietarirea" (termenul corect este transferul dreptului de folosinta asupra domeniului in cauza de la respectivul la dvs.). Spun ca nu aveti niciun drept pentru simplul motiv ca dvs. spuneti ca doriti sa infiintati o asociatie.

Dreptul sa ceara transferul domeniului il au doar detinatorii de marca inregistrata care pot dovedi faptul ca inregistrarea domeniului s-a facut pentru prejudicierea marcii in cauza (daca dvs. ati cumpara cocacola.ro pentru simplul motiv ca vreti sa le cereti bani celor de la cocacola pentru a folosi domeniul in cauza).

Numai bine.
Va multumesc mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca domeniu internet ContSters255863 ContSters255863 Daca exista domeniul de internet existent \\"bestia.com\\" si inregistrez marca \\"bestia\\" international, as putea sa intru in posesia domeniului ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata - domeniu de internet PDaniel234 PDaniel234 Buna seara! Ajutati-ma, va rog, cu o informatie. Detin un domeniu de internet .RO din 2011. Domeniul a fost cumparat in timp ce desfasuram relatii de ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)