avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pot infiinta un pfa?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pot infiinta un pfa?

Daca am absolvit ASE si am urmat ulterior un curs de contabilitate (am obt o diploma avizata MEC) si un curs de inspector resurse umane, pot sa infiintez un PFA? Cu ce cod CAEN? M-ar interesa sa pot oferi servicii de contabilitate......
Cel mai recent răspuns: Costi BIOLAN , Consilier juridic 16:38, 10 Iunie 2010
PFA pt a oferi servici de contabilitate doar daca sunteti de autorizat CCECAR.
pt asta trebuie sa va inscrieti la examenull de acces si apoi dupa un stagiu de 3ani dati examen de aptitudini.si devenit Contabil autorizat
Daca aveti studii economice depinde ce specialitate puteti face acelasi lucru pt. Exp. contabil,Apoi puteti infiinta un PFA de specialitate
Pentru inregistrarea in registrul comertului ca persoana fizica autorizata este necesar, pe langa alte documente si diploma dupa calificarea necesara.
In codul Caen serviciile de contabilitate sunt clasificate la codul 6920: activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal.
Acest tip de activitate se desfasoara de expertul contabil si/sau de contabilul autorizat, conform OG nr 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati.
Asadar aveti nevoie si de calificarea de contabil autorizat pentru inregistrarea ca PFA cu servicii de contabilitate
Multumesc mult. Dar ar fi posibil pe servicii de resurse umane? Sau pe doar pe contabilitate primara? Nu prea stiu ce posibilitati as avea, doar cu studiile de pana acum. In viitor a in vedere si accesul prin CECCAR, dar pana atunci.... trebuie sa mai fac cate ceva... Multumesc anticipat.
Pana la autorizari CECCAR si altele poti sa-ti inregistrezi PFA pe cod CAEN 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si mamagement doar cu diploma de facultate. Trece in CV ca ai PFA deschis (cand te inscrii pe eJobs sau Best Jobs.ro. Daca vrei detalii suna-ma la 0721 212373 sau 0745 525299, Costi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei firme de consultanta pt fonduri europene ? MANOIL MANOIL Conditii si cerinte minime pt infiintarea aceastei firme si pasii pt infiintare. Ce personal calificat trebuie {contabil autorizat}? Alte sugestii si ... (vezi toată discuția)
Cod caen consultanta robertdrilea robertdrilea Ce cod caen se poate alege pentru consultanta si asistenta in management si in evidenta contabila? Este nevoie de autorizare CECCAR? Precizez ca firma nu ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl pentru contabilitate Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, In cazul unui absolvent de studii superioare + master de la academia de studii economice - fac. De contabilitate si informatica de gestiune, este ... (vezi toată discuția)