avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... DEBIT
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

DEBIT

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
cum se poate recupera debitul ramas de la o societate a carui administrator a decedat? am ramas cu un sold f. mare, procedura o cunosc ,am de investit documente, dupa care duse la executor, dar daca administratorul a decedat.......... se auto sesizeaza organele competente (si care sunt acestea?) ref. la tot ce tine de societate, in special creantele............!!!
va multumesc.
Nina
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:46, 10 Iunie 2010
daca administratorul era si unicul asociat al societatii, atunci activul si pasivul firmei vor fi preluate de mostenitorii acestuia.
dumneavoastra va indreptati pretentiile impotriva societatii, reprezentata de mostenitorul/mostenitorii defunctului.
dupa dezbaterea succesiunii si stabilirea noului/noilor administratori ai firmei, puteti continua execuatarea debitului restant.

mult succes in continuare.

echipa Advocate.ro
Va multumesc f. mult pentru raspunsul d-voastra!
am ramas cu un sold f. mare,

Daca creanta este mai mare 30000 lei se poate introduce cerere de faliment ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces administrator marict marict ce se intampla cu dosarul de faliment daca a murit administratorul statutar? isi continua cursul pana la lichidare cu mostenitorii sau..... multumesc (vezi toată discuția)
Se mostenesc creantele de la parintele defunct...??? dragos32 dragos32 Buna seara, Va rog f mult sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatorului aspect: Mama mea, care.... din nefericire, a decedat acum cateva saptamani, avea ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma cu datorii la terti office-gw@yahoo.com office-gw@yahoo.com Am cesionat firma care avea datorii la terti, in contractul de cesiune se specifica ca noul asociat (unic) preia datoriile si se obliga sa le plateasca. Va rog ... (vezi toată discuția)