avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cesionare firma cu datorii la terti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cesionare firma cu datorii la terti

Am cesionat firma care avea datorii la terti, in contractul de cesiune se specifica ca noul asociat (unic) preia datoriile si se obliga sa le plateasca. Va rog sa-mi spuneti daca in acest caz imi revine vreo datorie sau pot fi obligata sa platesc ceva din datoriile firmei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:48, 29 Aprilie 2010
daca in momentul cesiunii, ati mentionat si ati facut vorbire despre toate creantele societatii si, cesionarul a luat cunostinta despre acest lucru, fiind de acord sa le insuseasca, dv. nu va revine nici o obligatie din punct de vedere legal.
office-gw@yahoo.com a scris:

Am cesionat firma care avea datorii la terti, in contractul de cesiune se specifica ca noul asociat (unic) preia datoriile si se obliga sa le plateasca. Va rog sa-mi spuneti daca in acest caz imi revine vreo datorie sau pot fi obligata sa platesc ceva din datoriile firmei. Multumesc

Nu asociatul raspunde de ce se intampla in societate si implicit nici de datoriile societatii ci administratorul !!!
Daca tot dvs ati fost si administrator raspundeti pentru perioada cat ati detinut acest mandat
Bine ar fi, ca atunci cand ati cesionat, sa nu fi avut datorii mai mari de 30000 lei, pentru ca atunci erati obligata sa declarati starea de insolventa a firmei. Posibil insa, ca cel care a preluat, sa fie el tras la raspundere daca din momentul in care a devenit administrator, iar firma avea datorii de peste 30000 lei, nu a declarat el starea de insolventa.
Pentru raspunderea administratorului e bine sa consultati legea insolventei, iar ceea ce se intampla concret, tine uneori de hazard in acest domeniu. Parerile sunt diferite de la consultant la consultant, in orice caz, daca ati lucrat corect, iar datoriile nu s-au platit din cauze obiective, atunci nu vad de ce ati mai fi trasa la raspundere.
Posibil insa, ca cel care a preluat, sa fie el tras la raspundere daca din momentul in care a devenit administrator, iar firma avea datorii de peste 30000 lei, nu a declarat el starea de insolventa.

Nu exista un cuantum minim al creantelor pentru ca debitorul sa ceara la tribunal deschiderea procedurii de insolventa !
Debitorul este obligat sa ceara deschiderea procedurii in conformitate cu art 27 din lege 85/2006 in termen de 30 zile de la aparitia starii de insolventa !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma criss256 criss256 Buna ziua, Am cesionat partile sociale ale firmei mele catre o cunostinta.In momentul cesionarii firma avea tva de plata la bugetul statului de 21.000 ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma mariab51 mariab51 in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)
Insolventa datorii stat ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: O societate comerciala are datorii la bugetul de stat. Datoriile au deja o vechime de peste 2 ani, de cand societatea ... (vezi toată discuția)