Am mostenit un teren cu cei 3 frati si tatal meu. Terenul nu are utilitati. Este intabulat, platesc taxe.
Ca sa am curent si apa, ce pasi trebuie sa urmez? Trebuie acte de succesiune? Trebuie inscris pe o alta persoana? Terenul revine doar la 3 frati, tatal si o sora renunta. Am nevoie de acte care atesta ca renunta?
In primul rand dezbateti succesiunea la notar, pe cale necontencioasa.
Dupa aceea, proprietarul(proprietarii) terenului, dupa efectuarea cadastrului si intabularii se pot racorda la utilitati prin cereri facute societatilor respective.
intrebarea e despre succesiune sau racordare la utilitati? O.o
ptr succesiune >mergeti la notar
ptr utilitati puteti explica situatia (ei sunt interesati sa aiba clienti nu situatia exacta a terenului) si sa faceti contracte pe cine il foloseste,se poate ;)
Caut o cale cat mai ieftina ca sa ma pot racorda la utilitati. Pamantul e pe numele mamei(decedata) si e nevoie de semnatura proprietarului la semnarea oricarui act.
Facand acte de succesiune nu ma imputerniceste sa dau cu subsemnatul? E nevoie si de intabulare? Scuze daca e o intrebare charaghioasa, dar am venit aici pt. ca nu ma pricep in domeniu.
Andor, daca vreti sa clarificati situatia terenului - mergeti toti la notar{cine vrea sa renunte,renunta;se stabileste cat le revine celorlanti ramasi,se iese din diviziune si se stabileste cine e proprietarul(proprietarii)}
dupa ce v ati golit toti buzunarele,proprietarul cere sau nu intabulare(nu e obligatorie,daca se va vinde se face dar,daca ramane proprietar cel stabilit in urma succesiunii are timp sa o faca.....
dar avand in vedere ca pe tine te intereseaza doar sa faci contracte ptr utilitati(si nu vrei sa fie costisitor,astfel, excluzi succesiunea) mergi cu actele care sunt pe numele mamei si o copie dupa buletinul ei si.....omiti faptul ca ea nu mai e printre noi *hugs you* si eu mi am pierdut tatal de curand stiu cum e....
pe ei ii intereseaza sa aiba datele ptr contract si fiind fiul o sa semnezi tu~~~bafta!