avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune, intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune, intabulare

Buna ziua.

Situatia mea e urmatoarea.

Am mostenit un teren cu cei 3 frati si tatal meu. Terenul nu are utilitati. Este intabulat, platesc taxe.

Ca sa am curent si apa, ce pasi trebuie sa urmez? Trebuie acte de succesiune? Trebuie inscris pe o alta persoana? Terenul revine doar la 3 frati, tatal si o sora renunta. Am nevoie de acte care atesta ca renunta?

V-as fi recunoscator pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: bereczandor , utilizator 15:01, 11 Iunie 2010
Problema e ca imi este greu sa-mi adun toti fratii, sunt imprastiati prin Germania, Italia si Romania. Si a doua problema sunt banii.

Dar in fond, ma intereseaza doar sa am utilitati in momentul de fata, restul va veni cand vor veni si bani. O sa consult un notar local pentru cea mai buna opinie.

Merci mult, Andor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se poate sa ma ajutati- succesiune- partaj Alexandra 1990 Alexandra 1990 Bunica ia lasat mostenire toate bunurile Ei mamei. Din nefericire Mama a murit si ea. Am ramas cu tatal si cu fratele meu. Eu intre timp am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)
Teren vândut pe baza coincidenței de nume al unui moștenitor cu cel al cu tatălui său (fără a se dezbate succesiunea): ce probleme ar putea apărea? georgica107 georgica107 Va supun atentiei urmatoarea posibila situatie: intr-o familie avem tata si doi fii, unul din fii cu acelasi nume si prenume cu tatal. In 2005, tatal moare, ... (vezi toată discuția)