avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare onorariu avocat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare onorariu avocat

Buna ziua . Anul acesta am apelat la serviciile unui avocat pentru a inmatricula un autoturism fara plata taxei de poluare. Onorariul platit a fost de 1000 ron la prima intalnire cu acesta fara a primi si chitanta. Procesul a fost pierdut si la recurs. Se poate contesta incompetenta avocatului si faptul ca nu am primit chitanta in momentul platii onorariului? sau am dreptul sa cer restituirea banilor de la avocat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: legionaru1987 , utilizator 17:50, 10 Iunie 2010
Puteti sa reclamati la barou dar va fi : cuvantul dv. impotriva cuvantului av. Daca aveti martori faceti plangere in instanta.Oricum sunt slabe sansele sa vedeti ceva,atata timp cat v-a reprezentat in instanta.Dv. ati ales avocatul ...nu avocatul v-a ales pe dv.
probabil vreti sa "contestati" competenta, nu "incompetenta".
Oricum, dvs ati platit onorariul ptr ca av respectiv sa va reprezinte in instanta, nu l-ati platit sa castige cauza chiar daca, poate, el v-a asigurat ca o va castiga. Decizia intr-un dosar o ia judecatorul, iar nu avocatul. Nu puteti primi banii inapoi decat daca dovediti ca avocatul nu a depus "diligente" pentru castigarea dosarului, adica nu s-a straduit suficient sa castige dosarul. Singurul lucru incorect a fost ca nu v-a dat chitanta, dar va trebuie dovezi (cel mai probabil martori asa cum vi s-a mai sugerat) - ptr acest lucru avocatul poate fi sanctionat de Barou si eventual, daca nu a declarat acea suma ar putea fi cercetat penal pentru evaziune fiscala, dar chiar si in acest caz oricum nu primiti banii inapoi. Intrebarea mea este de ce nu ati solicitat chitanta atunci cand ati dat banii?
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
aianaa, utilizator
Va multumesc pt informatii. iar referitor la chitanta nici nu m.am mai gandit atunci ca o sa am nevoie de ea. Eram foarte incatat ca o sa evit taxa de poluare in valoare de 6500 ron. Multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata micsorate - reducere onorariu avocat, recuperare diferenta ghioarcacornel ghioarcacornel Am o nedumerire... Cu ceva timp in urma am avut un accident de masina .Cea care a fost vinovata de acel accident, a cerut in instanta anularea procesului ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare LiviuP13 LiviuP13 La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare si chitanta bacau Machiaveli Machiaveli Buna ziua ! Am achizitionat in luna august din Germania un autovehicul pt care am platit in luna octombrie suma de aprox 5300 lei contravaloare taxa de prima ... (vezi toată discuția)