avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fostul concubin refuza sa-mi inapoieze o serie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fostul concubin refuza sa-mi inapoieze o serie de bunuri

il pot da in judecata pt a le recupera?dc da, am vreo sansa sa le recuperez? sau banii pe ele?
Cel mai recent răspuns: ContSters144243 , utilizator 11:53, 11 Iunie 2010
Da, trebuie sa deschideti proces.
Ar fi indicat sa consultati un avocat mai inainte.
Eu as face si plangeri penale pentru furt...
am inteles...si practic cum ar decurge totul mai departe?
mari2009 a scris:

am inteles...si practic cum ar decurge totul mai departe?

Formulati cerere de chemare in judecata pentru restituirea bunurilor. Se timbreaza la valoarea bunurilor. Dovediti cu acte de provenienta si / sau cu martori ca acele bunuri sunt ale dvs. si fostul concubin le detine fara drept. Instanta il va obliga sa va restituie bunurile si sa va plateasca cheltuielile de judecata. Investiti cu formula executorie sentinta judecatoreasca si va adresati executorului judecatoresc.
Este de preferat sa contactati un avocat, ca este destul de greoi procesul.
valoarea bunurilor este de 5000 ron, care ar fi taxa de timbru? de ce spuneti ca ar fi greoi un astfel de proces?

Alte discuții în legătură

ce pot face eupisic eupisic Am stat impreuna cu o femeie timp de 2ani 4 luni,,am cumparat multe lucruri unele impreuna iar altele sant ale mele..apoi am fost silit sa parasesc ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez bunurile ContSters119266 ContSters119266 Am stat in chirie un an. Propietarii sunt in spania si eu plateam parintilor acestora printr-o verisoara de-a lor. Dupa ce am platit chiria pe ultima luna, ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!!! vreau banii mei in-apoi s.vanzoni s.vanzoni buna ziua ma numesc sabrina si as dorii ca cineva sa ma ajute... problema mea este urmatoarea: de 2 ani de zile locuiesc impreuna cu prietenul meu in ... (vezi toată discuția)