avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Balastiera ucigasa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Balastiera ucigasa

Buna seara, daca am postat gresit, imi cer scuze si va rog mutati in forumul care considerati dumneavoastra.
Locuiesc in comuna Cornetu, jud. Ilfov. In vecinatatea locuintelor noastre, se afla statia de sortare agregate minerale de rau, balastiera Cornetu, ce apartine de S.C.Carpat Agregate si are punctul de lucru la 80-100m. de casele noastre. Suntem foarte constienti de importanta acesteia pentru comunitatea locala si pentru locurile de munca pe care le-a creat. La momentul intrarii in exploatare, respectiv anul 2004-2005, toate utilajele functionau in parametri toleranti de zgomot si vibratii. De anul trecut ,respectiv 2009,viata si linistea noastra a devenit un calvar greu de imaginat datorita zgomotului, putin zis infernal si a vibratiilor ce au ca sursa functionarea acestei statii de sortare. De dimineata pana noaptea tarziu, de luni pana sambata, poluarea la care suntem expusi : zgomot, vibratii, praf mult de tot, claxoane cu mult peste normalitate, discutii foarte triviale intre transportatori si angajatii balastierei. Un fenomen mult mai grav care a inceput sa ne afecteze, sunt fisurile si crapaturile aparute la structura si tencuiala locuintelor noastre. Am luat legatura cu directorul balastierei si de fiecare data a fost extrem de jovial si promitator in rezolvarea acestor probleme ale noastre, dar niciodata nu s-a remediat nimic. Am facut sesizare scrisa la primarul localitatii, acesta a inmanat-o directorului si deasemenea nu s-a rezolvat nimic. Va rog din suflet, useri, moderi, administratorii site-ului, ajutati-ma cu un sfat, ce trebuie sa fac, cui sa ma mai adresez, cum sa procedez. Suntem stresati rau de tot. Nu dorim altceva decat aer respirabil, zgomot cat mai suportabil si disparitia acelor ucigase vibratii.
P.s. mentionez ca in momentul inaugurarii acestei exploatatii, factorii de raspundere ne-au contactat in vederea obtinerii autorizatiilor respective functionarii statie si ne-au dat asigurari dintre cele mai ferme in legatura cu buna vecinatate.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:44, 13 Iunie 2010
Formulati sesizari la Prefectura judetului,la Garda de mediu.
Daca puteti strangeti-va mai multi locuitori si formulati impreuna o actiune in justitite pentru obligarea societatii respective sa aduca utilajele la parametrii optimi si pentru obligarea acesteia la daune materiale si morale pentru defectiunile aduse locuintelor.
Angajati,toti locuitorii afectati un avocat care sa va ofere consultanta si asistenta juridica de care aveti nevoie.
Fiind mai multi si costurile vor fi mici.
Curaj si succes !
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Multumesc mult pentru raspuns. Doream sa evitam aceasta procedura, dar vad ca nu se poate. Problema care intervine in discutie este urmatoarea: cei raspunzatori de bunul mers al balastierei, au angajat localnici vecini cu statia de sortare. Au prevazut neajunsurile. Cred ca va fii mai greu sa-i convingem pe acestia in demersul nostru. Ce ma invatati sa fac in aceasta situatie?
Convingeti-i ca degeaba au serviciu daca nu au acoperis deasupra capului si casele se darama peste ei,convingeti-i ca la randul lor sa aiba aceiasi atitudine care nu duce neaparat la pierderea locurilor de munca ,daca patronatul face ceea ce trebuie si se remediaza deficientele de folosinta si se dau bani pentru repararea caselor.
Aici este vorba despre rationalitatea si forta comunitatii.
Sarut mainile, pentru raspuns, ( cred ca nu am gresit, dat fiind avatarul dumneavoastra), conceptiile in aceasta zona sunt cele din mileniul II, la inceputuri! In aceste timpuri s-au schimbat foarte multe, dar conceptiile au ramas aceleasi. Personal consider ca daca numai o persoana are curajul sa scoata in evidenta aceste neajunsuri, normal ar fii sa se ia atitudine si sa se remedieze neajunsurile. Crud adevarul dar acesta este. Ca sfat : credeti ca daca postez ceea ce se intampla in vecinatatea locuitei noastre (am posibilitatea de inregistrare si redare) la mai multe posturi de tv., presa si posturi radio s-ar pune in miscare niste resorturi pentru rezolvarea favorabila a problemei semnalate?
Am primit, nu chiar subtil, in momentul depunerii sesizarii la domnul primar, sfaturi cum ca este o firma tare si are sustinere guvernamentala! Mesajul a fost receptionat de mine la adevarata valoare si am deja comfirmarea. Chiar suntem ai nimanui? Realizez ca este un cerc vicios si am ajuns sa mor cate 3 zile intr-o zi.
Va implor sincer dati-mi o sugestie, un sfat, o parere, pentru a ne rezolva aceasta problema. Mentionez ca cele sugestionate de dumneavoastra, am avut o tentativa care a esuat din fasa, tocmai din motivele pe care le-am scos in evidenta. Pe acest site, am postat in ideea de ultima solutie.
Lasitatea noastra titpica ,din ce secol o exista ?
Daca nu veti lupta si daca va veti plange nu se rezolva nimic.
Atrageti cat mai mult atentia si atrageti oameni cu curaj in demersul dvs,anuntati presa straina daca cea romaneasca nu interactioneaza,formulati plangeri la forurile politice ale tarii,folositi orice mijlco pentru a invinge.
Succes !
N.B.
Oricum multumesc pentru "sarut mana",dar nu sunt preot si nici nu am de gand sa fiu.

Cu privire la "tentativa"dvs,depinde in ce a constata aceasta si unde v-ati adresat

Alte discuții în legătură

Probleme vecin - zgomot puternic de la hidrofor geretus geretus Buna ziua, Am 2 probleme cu un vecin - suntem gard in gard. 1 - Acum 2-3 ani de zile de cand am avut niste probleme cu panza freatica in zona, hidroforul ... (vezi toată discuția)
Nivel maxim zgomot in apartament Cristi_1970 Cristi_1970 Buna ziua Vecinul de deasupra mea a infiintat o mica sala de repetitii in spartamentul sau,se canta la saxofon,pian si vioara uneori in acelasi timp ... (vezi toată discuția)