avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Balastiera ucigasa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Balastiera ucigasa

Buna seara, daca am postat gresit, imi cer scuze si va rog mutati in forumul care considerati dumneavoastra.
Locuiesc in comuna Cornetu, jud. Ilfov. In vecinatatea locuintelor noastre, se afla statia de sortare agregate minerale de rau, balastiera Cornetu, ce apartine de S.C.Carpat Agregate si are punctul de lucru la 80-100m. de casele noastre. Suntem foarte constienti de importanta acesteia pentru comunitatea locala si pentru locurile de munca pe care le-a creat. La momentul intrarii in exploatare, respectiv anul 2004-2005, toate utilajele functionau in parametri toleranti de zgomot si vibratii. De anul trecut ,respectiv 2009,viata si linistea noastra a devenit un calvar greu de imaginat datorita zgomotului, putin zis infernal si a vibratiilor ce au ca sursa functionarea acestei statii de sortare. De dimineata pana noaptea tarziu, de luni pana sambata, poluarea la care suntem expusi : zgomot, vibratii, praf mult de tot, claxoane cu mult peste normalitate, discutii foarte triviale intre transportatori si angajatii balastierei. Un fenomen mult mai grav care a inceput sa ne afecteze, sunt fisurile si crapaturile aparute la structura si tencuiala locuintelor noastre. Am luat legatura cu directorul balastierei si de fiecare data a fost extrem de jovial si promitator in rezolvarea acestor probleme ale noastre, dar niciodata nu s-a remediat nimic. Am facut sesizare scrisa la primarul localitatii, acesta a inmanat-o directorului si deasemenea nu s-a rezolvat nimic. Va rog din suflet, useri, moderi, administratorii site-ului, ajutati-ma cu un sfat, ce trebuie sa fac, cui sa ma mai adresez, cum sa procedez. Suntem stresati rau de tot. Nu dorim altceva decat aer respirabil, zgomot cat mai suportabil si disparitia acelor ucigase vibratii.
P.s. mentionez ca in momentul inaugurarii acestei exploatatii, factorii de raspundere ne-au contactat in vederea obtinerii autorizatiilor respective functionarii statie si ne-au dat asigurari dintre cele mai ferme in legatura cu buna vecinatate.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:44, 13 Iunie 2010
Aceasta ultima postare a dumneavoastra, a fost picatura care a umplut paharul. Fac aceasta afirmatie deoarece mi-ati dat certitudinea ca trebuie sa apelez la mijloacele pe care le-am precizat. Nu sunt las, dimpotriva in viata am iesit intodeauna in fata pentru apararea unor drepturi comune. In fata am ramas, dar cei care am plecat la drum cu ei, au facut un pas inapoi la prima pala de vant. Nu am studii (10 clase), sunt autodidact, nu filozofez de felul meu, dar cand este in situatie defavorabila familia mea, devin cerber si de multe ori surprind prin actiunile mele (binenteles la limita legii).
Multumesc mult pentru incurajare, promit sa va tin la curent cu demersurile mele, pe care incepand de luni le voi demara.

P.s. ,,Sarut mana'' a fost adresat imaginii de la avatar, Iar numele dumneavoastra (real sau de user) r.gabi, l-am asociat cu r. gabriela. Asta nu este o gresala ci mai degraba un plus de respect pentru dumneavoastra din partea mea=D>
In primul rand va multumesc pentru aprecieri si va urez succes.
Nu ma refeream la dvs,cand am afirmat despre lasitate pentru dvs v-ati exprimat si va exprimati problema,ati protestat si protestati ,in felul si dupa puterile dvs,ci exact la cei din jurul nostru despre care stiu cam cum sunt,mai ales in comunitatile mici si in perioade dificile,mai ales cand este vorba despre paine pentru familii si copii.
In general aceasta postura ii caracterizeaza pe multi dintre noi,iar oamenii care au suferit,devin mai prudenti,iar aceasta daca se adauga unei culturi infime,a dezinformarii practicate pe scara larga,a amenintarii si presiunilor celor cu putere,dezastrul este total si va inteleg situatia.
Cu deosebit respect,
r.gabi
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vecin - zgomot puternic de la hidrofor geretus geretus Buna ziua, Am 2 probleme cu un vecin - suntem gard in gard. 1 - Acum 2-3 ani de zile de cand am avut niste probleme cu panza freatica in zona, hidroforul ... (vezi toată discuția)
Nivel maxim zgomot in apartament Cristi_1970 Cristi_1970 Buna ziua Vecinul de deasupra mea a infiintat o mica sala de repetitii in spartamentul sau,se canta la saxofon,pian si vioara uneori in acelasi timp ... (vezi toată discuția)