am urmatoarea situatie:o soc comerciala doreste sa achizitioneze de la o persoana fizica anumite mijloace fixe.
evident nu poate avea factura find persoana fizica.
vreau sa aflu raspuns la urmatoarele intrebari:
-in se poate face un contract de vanzare cumparare intre cele doua entitati?
-daca da aceste mijl fixe pot fi inregistrate in contabilitate in baza acestui contract?
-este nevoie ca intre cele 2 parti sa intervina si o a treia si anume un evaluator?
-acest contract trebuie declarat la fisc de una sau chiar amandoua din aceste parti?
va rog arumentati raspunsurile cu baza legala
va multumesc pentru orice raspuns
daca as fi in locul dvs , nu as apela la un evaluator ; vanzatorul este , asa cum ati precizat , o persoana care nu are nici un interes in firma cumparatoare , prin urmare pretul de achizitie va fi dat de vointa partilor , la valori de piata , tinand cont de uzura (daca e cazul) obiectelor pe care le veti cumpara
~~~
:offtopic:
evitati , va rog , postarea mesajelor consecutive - contravine regulamentului
multumesc frumos
Obicte de inventar
pohata
BUNA ZIUA
am primit o donatie (cadou) de la o persoana mai multe obiecte care i-mi sunt necesare unui IF si vreau sa le inventariez CUM SE PROCEDEAZA ... (vezi toată discuția)
Achizitii cereale
serbu delia
Rog sa ma ajutati in legatura cu, speta: un PFA achizitioneaza cereale de la o persoana fizica, producator. Ce documente trebuie sa intocmeasca PFA-ul, pentru ... (vezi toată discuția)