avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare indemnizatie membrii CA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare indemnizatie membrii CA

Buna seara ,as dori sa stiu cu ce cota de impozit trebuie impozitata indemnizatia pt.membrii Consiliului de administratie si pentru cenzori ,ce obligatii trebuie platite pt ei si daca este necesara incheierea de contracte cu timp partial de munca.,sau alt tip de contract.Mentionez ca atit indemnizatia membrilor CA cit si a cenzorilor este stabilita de catre Adunarea generala a pensionarilor unui CAR de pensionari ,si toate personele implicate sint pensionari (unii pt limita de virsta ,altii pt incapacitate temporara de boala -gr.III).Va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: marianavatany@yahoo.com , utilizator 11:00, 11 Iunie 2010
Pentru membrii CA si cenzori se retine pensie, sanatate si impozit.
Nu au calitatea de salariati si deci nu se incheie CIM.
Multumesc mult pt.raspuns,as fi dorit sa mai stiu care e cota de impozit pt acestia:16% sau se impoziteaza cu 10%.
O zi buna sa aveti
Totodata as avea nevoie sa stiu daca pt acestia ,neavind calitatea de angajati,primind o indemnizatie doar,angajatorul ce mai trebuie sa plateasca catre bugetele statului si ce declararii trebuie sa intocmesc pt aceste indemnizatii (membrii CA si cenzori).Va multumesc pt ajutor.
Contributii individuale : cas, cass, impozit (16 %, nu confundati cu conventii)
Contributii angajator : cas, risc si acc. ,cass
Se intocmeste stat, declaratii cas, cass, 100, 102, fise fiscale.
Multumesc mult.m am luminat ,mai greu dar in final e ok.Sa aveti o zi usoara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D112 conventii civile pentru activitate dependenta GEORGESCURAMONA GEORGESCURAMONA Pentru o asociatie de locatari care are salariati cu conventii civile(respectivii avand si contracte de munca in locuri sau fiind pensionari) de la AF6 a venit ... (vezi toată discuția)
Contributii cenzor lenareg lenareg Stie cineva ce contributii trebuie sa platesca firma si ce contributii se retin de la cenzorul pentru venitul realizat de acesta din activitatea de cenzor? (vezi toată discuția)
Angajare cenzor maria207 maria207 Buna seara Va rog mult sa ma lamuriti la urmatoarea problema : s-a hotarat la sedinta angajarea cenzorului si a presedintelui . Stiu ca se face un ... (vezi toată discuția)