avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit cu garantie imobiliara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit cu garantie imobiliara

In primul rand, bine v-am gasit!
Iata problema la care nu gasesc singura un raspuns:
am un credit cu garantie imobiliara pe o durata de 25 de ani si vreau sa stiu daca ipoteca de rang II inseamna ca pot solicita o schimbare a creditului din euro in ron si daca pot cere bancii o extindere a perioadei de rambursare. De asemenea, as dori sa aflu daca poti obtine amanarea platii unei ratei in caz ca esti temporar in imposibilitatea de a o plati. Nu sunt somera dar sunt unic intretinator al unui copil aflat in primul an universitar.
Buna ziua !
Ipoteca este o garantie reala, servind la garantarea obligatiilor unui debitor fata de creditorul sau, printr-un bun imobil din propriul sau patrimoniu, anume desemnat pe cale legala in acest scop (ipoteca nu presupune deposedarea debitorului de imobil).
De aceea , cu acordul creditorului se poate acorda o refinantare , o extindere a perioadei de plata a creditului sau amanarea platii unei rate . Deplasati-va la sediul unitatii creditoare si solicitati ...... veti vedea concret care e rezultatul .
Bafta !
vorbiti la banca unde aveti creditul... e cel mai bine, ei sunt cei mai in masura sa va ajute.. daca nu gasiti intelegere la ei.. incercati la alta banca sa faceti un alt credit in conditii mai bune ca sa il stingeti pe actualul
rangul ipotecii determina prioritatea pe care o are creditorul fata de executarea silita a imobilului respectiv in vedere recuperarii creantei.
prin urmare nu posibilitatea transformarii creditului din valuta in lei.
puteti amana plata unei rate, dar banca isi rezerva dreptul de a aplica penalitati pentru fiecare zi de intarziere.
se poate cere si o extindere a perioadei de extindere a rambursarii imprumutului, dar conditiile in care se poate face acest lucru depinde de politica fiecarei banci in parte.

va dorim mult succes in continuare.

echipa Advocate.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca morioca morioca Am ipoteca pe aprtament de rang 1 si 2 pentru 2 credite in valoare totale de 60.000 euro . Nu am mai reusit sa ma achit de plata ratelor, mi s-a ridicat ... (vezi toată discuția)
Preluare rate credit ipotecar georgia2 georgia2 Am un ap. cumparat prin credit ipotecar, din 2005. In 2008 am facut o refinantare la aceeasi banca. Pentru ca anul trecut am ramas fara loc de munca si eu si ... (vezi toată discuția)
Poate creditorul ipotecar de rang ii sa ceara scoaterea la licitatie a imobilului si sa determine exigibilitatea unei creante garantate cu ipoteca de rangul i? G_A_F G_A_F Am consultat capitolul de executare silita din vechiul cod de procedura (aplicabil in cazul de fata) si nu m-am lamurit pe acest aspect. Sa spunem ca am ... (vezi toată discuția)