avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatie

Daca licitatia a fost organizata pentru ocuparea unui spatiu , in vederea amplasarii de rulote auto pentru alimentatie publica , la incheierea contractului de inchiriere este necesara documentatia cu privire la rulota? O alta intrebare este daca rulota trebuie sa fie inmatriculata, sau daca este legal a se amplasa un chiosc caruia i s-au atasat roti? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:40, 11 Iunie 2010
In vederea participarii la o licitatie se vor lua in considerare si se vor respecta prevederile legislatiei privind atribuirea contractelor de achiziţie publica, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Documentele necesare pentru participarea la licitatie este prevazuta in caietul de sarcini.
Codu Rutier: Sectiunea 1
Conditiile privind circulatia vehiculelor si controlul acestora
Art.7. - Orice vehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa corespunda normelor tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si utilizarea conform destinatiei.
Art. 8. – Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele si tramvaiele trebuie sa fie dotate cu truse medicale de prim-ajutor, triunghiuri reflectorizante si stingatoare de incendiu, omologate.
Art.9. - (1) Pentru a fi înmatriculate, înregistrate sau admise în circulatie, autovehiculele, mopedele, remorcile si tramvaiele trebuie sa fie omologate în conditiile legii.
(2) Categoriile de vehicule care pot fi admise în circulatie fara a fi omologate se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului, cu avizul Ministerului Administratiei si Internelor – Inspectoratul General al Politiei Române, care se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(3) Documentul care atesta omologarea este cartea de identitate a vehiculului, eliberata în conditiile legii.
(4) Pentru a fi mentinute în circulatie, vehiculele înmatriculate se supun inspectiei tehnice periodice.
(5) Inspectia tehnica periodica se efectueaza în statii autorizate, conform legislatiei în vigoare.
...Art.13. - (1) Autovehiculele si remorcile se înmatriculeaza permanent sau temporar la autoritatea competenta în a carei raza teritoriala proprietarii îsi au domiciliul, resedinta ori sediul, în conditiile stabilite prin reglementarile în vigoare.
(2) Autovehiculele din dotarea Ministerului Apararii Nationale, a Ministerului Administratiei si Internelor, precum si cele ale Serviciului Român de Informatii se înregistreaza la aceste institutii si pot, dupa caz, sa fie înmatriculate în conditiile prevazute la alin.(1).
(3) Pâna la înmatriculare, vehiculele prevazute la alin.(1) pot circula cu numere provizorii, pe baza unei autorizatii speciale eliberate de autoritatea competenta.
(4) La cerere, persoanelor juridice care fabrica, asambleaza, caroseaza ori testeaza autovehicule sau remorci li se poate elibera pentru acestea autorizatii si numere pentru proba.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit mijloace de transport la primarie coancaholdonmihai coancaholdonmihai am un motocultor de 7,5 CP cu care î-mi lucrez gradina .dar m-ai am si o remorcuta cu care î-mi car anumite lucruri.De ce tebuie sa platesc IMPOZIT LA ... (vezi toată discuția)
Conducerea atv-ului valsib valsib Buna ziua, as dori sa stiu daca ai voie sa conduci ATV-ul pe toate categoriile de drumuri in Romania ? Si ce fel de permis iti trebuie, am cautat mult in ... (vezi toată discuția)
Conducere pe drumurile publice motocultor catalinuxxl catalinuxxl Bună seara . Posed un motocultor de 7,5cp plus o remorca confectionata manual .Motocultor ul sau remorca nu sunt inregistrate la primarie , nu au certificat ... (vezi toată discuția)