avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit mijloace de transport la primarie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit mijloace de transport la primarie

am un motocultor de 7,5 CP cu care î-mi lucrez gradina .dar m-ai am si o remorcuta cu care î-mi car anumite lucruri.De ce tebuie sa platesc IMPOZIT LA PRIMARIE ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:40, 22 Ianuarie 2018
Asa prevede codul fiscal si codul rutier pentru inregistrarea acestor mijloace de trasport la primarie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deplasarea ansamblurilor agricole pe drumurile publice a unu utilaj agricol care are o cilindreie mult mai mare de 50 cmc dar care nu depaseste 10km/h ,este problema superficial prevazuta de dispozitiile in vigoare
Din punctul de vedere al autoritatilor ansamblul agricol este un vehicul,chiar daca nu are echipament de conducere pe timp de noapte sau alte inzestrari mecanice pentru a putea fi pus in circulatie ,
Aceste ansambluri agricole care se deplaseaza pe drumurile publice comunale,judetene,etc, pot genera si favoriza daune , evenimente rutioere cu pagube sau chiar cu victime, sau alte situatii de criza.
Intrebarea este cine este de vina,utilizatorul sau autoritatea ?
In strainatate exista dispozitii concrete pentru deplasat ansambluri agricole pe drumurile publice,respectiv utilijele agricole sunt deplsate prin intermediul vehiculelor omologate,verificate tehnic care detin verificare tehnica ,asigurare
Aceste motoutilate nu pot circula pe drumurile publice ca restul vehiculelor , nu corespund tehnic , nu sunt supuse periodic la inspectie tehnica ,nu benificiaza de un stas prin care poate fi facuta omologare specifica ca sa se supuna restului de reguli de circulat pe drumurile publice
Daca utilizati motocultorul si remorca strict in proprietate nu era necesar sa le declarati la primarie
Deoarece utilizati ansamblul agricol cu deplasare pe drum public sunt aplicabile disp cod rutier
CAPITOLUL II: Vehiculele
SECTIUNEA 1: Conditiile privind circulatia vehiculelor si controlul acestora

Articolul 7
Orice vehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa corespunda normelor tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si utilizarea conform destinatiei.

Articolul 8
Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa fie dotat cu trusa medicala de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu, omologate.

Articolul 9
(1) Pentru a fi inmatriculate, inregistrate sau admise in circulatie, autovehiculele, remorcile si tramvaiele trebuie sa fie omologate in conditiile legii.
(2) Categoriile de vehicule care pot fi admise in circulatie fara a fi omologate se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului, cu avizul Ministerului Administratiei si Internelor - Inspectoratul General al Politiei Romane, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(3) Documentul care atesta omologarea este cartea de identitate a vehiculului, eliberata in conditiile legii.
(4) Pentru a fi mentinute in circulatie, vehiculele inmatriculate sau inregistrate, cu exceptia masinilor autopropulsate cu o viteza maxima constructiva care nu depaseste 25 km/h, a autovehiculelor cu senile, a tramvaielor si a vehiculelor cu tractiune animala, se supun inspectiei tehnice periodice, conform legislatiei in vigoare.
(5) Inspectia tehnica periodica se efectueaza in statii autorizate, conform legislatiei in vigoare.
(6) Pentru autovehiculele tractoarele agricole sau forestiere apartinand institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, inspectia tehnica periodica se poate efectua si in statii proprii, autorizate potrivit legii.

Articolul 10
(1) Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat, precum si a celor neasigurate pentru raspundere civila pentru caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie.
(2) Constatarea defectiunilor tehnice ale vehiculelor se face de catre politia rutiera, iar verificarea starii tehnice a vehiculelor aflate in trafic pe drumurile publice se face de catre politia rutiera, impreuna cu institutiile abilitate de lege.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere pe drumurile publice motocultor catalinuxxl catalinuxxl Bună seara . Posed un motocultor de 7,5cp plus o remorca confectionata manual .Motocultor ul sau remorca nu sunt inregistrate la primarie , nu au certificat ... (vezi toată discuția)
Licitatie paby paby Daca licitatia a fost organizata pentru ocuparea unui spatiu , in vederea amplasarii de rulote auto pentru alimentatie publica , la incheierea contractului de ... (vezi toată discuția)
Conducerea atv-ului valsib valsib Buna ziua, as dori sa stiu daca ai voie sa conduci ATV-ul pe toate categoriile de drumuri in Romania ? Si ce fel de permis iti trebuie, am cautat mult in ... (vezi toată discuția)