avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce valoare juridica are semnarea unei oferte de munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce valoare juridica are semnarea unei oferte de munca ?

Buna ziua,

Am fost la un interviu unde am fost si acceptata. Mi s-a trimis "oferta de colaborare" pe care am semnat-o. Aceasta oferta contine:salariul brut, perioada de proba, atributii, cerinte minime (printre care absolvirea unui examen in viitor).
Semnarea contractului ar trebui sa aiba loc in viitor, cam peste 3 luni.
Intre timp mi s-a oferit un alt post mult mai potrivit pentru mine si ceea ce vreau sa fac (cu un salariu mult mai bun).

Ce implicatii legale are semnarea acelei oferte? Pot sa ma razgandesc sau sunt obligata sa ma angajezin acea firma?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carlapreda , utilizator 13:00, 11 Iunie 2010
Buna ziua !
In principiu nu este nicio problema , nimeni nu va poate obliga sa lucrati unde nu doriti . Comunicati firmei pt care ati semnat renuntarea la oferta de colaborare .
Semnarea acelei "oferte de colaborare" nu implica nici o obligatie legala din partea dv.Puteti merge oriunde vi se pare mai avantajos, dar, ca o conditie morala, aduceti-le la cunostinta si celor de la firma care va asteapta, pentru a proceda la o alta alegere pentru postul respectiv.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pus sa imi dau demisia pentru angajare si apoi sunat ca postul este blocat andreea1824 andreea1824 Buna ziua ! Am fost chemata de firma Leroy Merlin la interviu pe post de manager si le-am trecut pe toate, inclusiv pe cel cu directorul de magazin. Am mers ... (vezi toată discuția)
Oferta de angajare lizuca21 lizuca21 Buna seara, Ce implicatii juridice poate avea o oferta de angajare a unui angajator? Adica daca un candidat care semneaza o oferta de angajare este ... (vezi toată discuția)
Post desfiintat vs concediu de pt.crestere si ingrijire copil Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Buna ziua, Sunt in concediul pt.cresteresi ingrijire copil si am fost anuntata de curand ca mi se va desfiinta postul deoarece firma isi reorganizeaza ... (vezi toată discuția)