avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... audiere minor in dosar penal !?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

audiere minor in dosar penal !?

O plangere formulata de mine pe art.307 C.Penal (privind nerespectare vizita minor ) in urma audierii partilor si marorilor ce catre politie si ajungand dosarul la Parchet , procurorul de caz a decis (pentru ca este elocventa influenta mamei asupra copilului ,din declaratiile de la dosar ) audierea minorului in varsta de 8 ani si jumatate in prezenta unui reprezentant de la Autoritatea Tutelara .
Mentionez faptul caa aceasta autoritate a primit inca de la inceputul anului 2009 , de cand era la inceput procesul de divort , sesizari prin care erau informati ca mama fiicei mele ii interzice o legatura normala , tata -fiica , si acestia-mi raspund ca ea nu a dorit sa se prezinte la acea institutie pentru a i se explica necesitatea bunelor relatii si dupa divort intre parinti si copii !
Este normala si corecta audierea copilului in acest caz ?
Cat poate sa influenteze acest lucru , dat fiind faptul ca , copilul si-a manifestat de nenumarate ori dorinta de a merge in schimb ,in prezenta si sub influentele mamei , acesta are alt comportament !
Nu era mai necesara efectuarea unei consilieri psihologice in aceasta faza decat sa incepi cu un copil cu ..chestionarea sau audierea ?
Autoritatea Tutelara nu a facut asta , oricum la aceste institutii sunt .. persoana din anturaj politic sau personal al Primariilor !
Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:28, 11 Iunie 2010
Este legala si importanta audierea minorului in acest caz in prezenta unui reprezentant al Autoritatii tutelare sau a DGASPC deoarece daca minorul afirma ca nu doreste sa mearga cu parintele caruia nu-i este incredintat, nu pot fi intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni de catre mama, in sensul ca lipseste intentia de a nu lasa copilul, atata timp cat insusi copilul refuza sa mearga cu tata. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

..incompetenta , nepasare , ..vid legislativ sau .influente ?! tutu12 tutu12 Solicitand sprijinul in consilierea unui minor (sub 10 ani ) in urma unui divort ,Autoritatii Tutelare , aceasta Institutie a avut urmatoarea atitudine si .. ... (vezi toată discuția)
Mama suspecta de probleme psihiatrice isi violenteaza copiii ruxandr@ ruxandr@ Parintii mei sunt in divort. Tata se lupta pentru custodia a (doi) 2 copii minori - Ruxandra(17) si Stefan (2); deasemenea mai esta si fiica cea mai mare ... (vezi toată discuția)
Conditii custodie minor chiricioglularisa chiricioglularisa Buna seara; as dori sa stiu unele lucruri in legatura cu o situatie in care se afla cineva din familia mea : un minor care a fost incredintat mamei in urma ... (vezi toată discuția)