O plangere formulata de mine pe art.307 C.Penal (privind nerespectare vizita minor ) in urma audierii partilor si marorilor ce catre politie si ajungand dosarul la Parchet , procurorul de caz a decis (pentru ca este elocventa influenta mamei asupra copilului ,din declaratiile de la dosar ) audierea minorului in varsta de 8 ani si jumatate in prezenta unui reprezentant de la Autoritatea Tutelara .
Mentionez faptul caa aceasta autoritate a primit inca de la inceputul anului 2009 , de cand era la inceput procesul de divort , sesizari prin care erau informati ca mama fiicei mele ii interzice o legatura normala , tata -fiica , si acestia-mi raspund ca ea nu a dorit sa se prezinte la acea institutie pentru a i se explica necesitatea bunelor relatii si dupa divort intre parinti si copii !
Este normala si corecta audierea copilului in acest caz ?
Cat poate sa influenteze acest lucru , dat fiind faptul ca , copilul si-a manifestat de nenumarate ori dorinta de a merge in schimb ,in prezenta si sub influentele mamei , acesta are alt comportament !
Nu era mai necesara efectuarea unei consilieri psihologice in aceasta faza decat sa incepi cu un copil cu ..chestionarea sau audierea ?
Autoritatea Tutelara nu a facut asta , oricum la aceste institutii sunt .. persoana din anturaj politic sau personal al Primariilor !
Va multumesc !
Este legala si importanta audierea minorului in acest caz in prezenta unui reprezentant al Autoritatii tutelare sau a DGASPC deoarece daca minorul afirma ca nu doreste sa mearga cu parintele caruia nu-i este incredintat, nu pot fi intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni de catre mama, in sensul ca lipseste intentia de a nu lasa copilul, atata timp cat insusi copilul refuza sa mearga cu tata. ;)