avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Fara garantie ! Nissan Qashaqai
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Fara garantie ! Nissan Qashaqai

Sant utilizatorul unui auto Nissan Qashaqai 1.6,benzina,lessing,am facut revizia la 30mii km cu un pret destul de mare (1200Ron) dar problemele au inceput dupa..Mai exact la 33.157 km s-a blocat masarierul fapt pentru care am dus masina la Caremil iasi.Aici mi s-a spus ca nu ma costa nimic,masina este in garantie si doar va dura ceva timp.Dupa 3 saptamani am primit raspuns de la Nissan Europa, prin service Caremil, ca nu se poate repara pe garantie deoarece este "Exploatare necorespunzatoare" si trebuie sa platesc eu reparatiile deasemeni daca doresc sa-mi iau masina din service pentru o expertiza la altcineva trebuie sa platesc demontarea si montarea cutiei de viteza (sa constatat ca s-au rupt un dinte M.I. ,manson 3-4 cu un dinte rupt,coroana diferential cu 6 dinti afectati).Consider ca nu am fortat,bruscat etc.am folosit normal comenzile si am refuzat ridicarea masinii deoarece mi sa cerut sa platesc demonatrea si montarea CV.Am luat constatrea lor,am reclamat la OPC si am fost si la Asigurari dar pe acea constatare nici ei nu vor sa-mi repare masina.Cum sa procedez corect si ce sanse am daca dau in judecata constructorul....?
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 14:56, 11 Iunie 2010
Asa cum ati scris si dvs, cel mai bine este sa constatati, printr-o expertiza extrajudiciara, care sunt cauzele ruperii dintilor din cutia de viteza.
Pentru a putea efectua o asemenea expertiza trebuie ca un expert tehnic autorizat sa constate defectiunile apartute si sa stabileasca cauza producerii defectiunilor.
Exista posibilitatea ca reprezentantii acelui service auto, sa permita accesul expertului la masina.
In situatia in care nu permit accesul, singura posibilitate este sa achitati c/v lucrarilor efectuate de service si sa ridicati masina.
Va sugerez sa nu solicitati montarea cutiei de viteze pe autoturism, dar sa incheiati un inscris, un proces verbal de predare primire prin care sa se ateste ca respectiva cutie de viteze a fost montata pe autoturismul dvs.
Ulterior, daca se va dovedi ca a fost un defect de fabricatie, puteti recupera toate cheltuielile de la cel care v-a vandut autoturismul.
In cadrul judecarii procesului se va efectua o alta expertiza tehnica auto de un alt expert tehnic.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire casco Sanas Sanas Buna ziua, Am o masina pt care am asigurare CASCO. Nu mentionez numele asiguratorului pt. a ma conforma regulamentului prezentului forum. De curand (adica o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ucidere din culpa AbrahamStefan AbrahamStefan Buna seara , as dori sa ma informezi ce se poate face in acest caz: am avut un accident rutier in 2013 .cu un autoturism .eu fiind conducatorul ... (vezi toată discuția)
Durata legala maxima reparatie defect auto in garantie danhodina danhodina Buna ziua. ]Am cumparat o masina noua si dupa 10.000 de km, cutia de viteze s a stricat. Reparatia a durat aproape 6 saptamani, una din piesele de schimbat a ... (vezi toată discuția)