avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... durata legala maxima reparatie defect auto in garantie
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

durata legala maxima reparatie defect auto in garantie

Buna ziua.
]Am cumparat o masina noua si dupa 10.000 de km, cutia de viteze s a stricat. Reparatia a durat aproape 6 saptamani, una din piesele de schimbat a ajuns in tara dupa 35 de zile, un timp prea mare dupa parerea mea. Care este durata maxima de la care pot emite pretentii?
Este situatie delicata deoarce nu este culpa service-ului auto
Termenul de procurare piese/componente auto este conditionat de marca.generatie,sursa si poate dura inclusiv peste 6 luni
Adica ei pot sa mi tina masina in service o perioada nelimitata de nimeni si eu trebuie sa tac si sa accept?
In baza carei legi
?
Reparația a durat aproape 6 săptămâni, adică aproape 42 de zile.. O piesă, care trebuia aprovizionată din străinătate a fost primită după 35 de zile. Prin urmare reparația autoturismului Dvs. nu a durat nici 7 zile calendaristice.. Ținând cont că în acest interval au fost cel puțin 2 zile nelucrătoare (weekend) autotursmul dvs. a fost reparată incredibil de repede.
Unele unități de reparații auto, mai ales reprezentanțele firmelor, după constatarea defecțiunilor și întocmirea documentelor legate de efectuarea reparației nu rețin autoturismul. Clientul este anunțat în momentul în care poate să aducă autoturismul pentru reparație. Această modalitate de a trata clientul are avantajele sale. Nu mai creează impresia că unitatea reparatoare tărăgănează efectuarea reparației.
ing. Ioan Ciobanu
Eu chiar in acest moment am masina in service de 6 saptamani! si asta ptr ca tot bajbaie in jurul problemei pe care o am la motor. nu era normal sa ma anunte de la inceput ca va dura atat?
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2022
gondolkodom, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar casco Mihai.Catalin96 Mihai.Catalin96 Buna ziua. Am ajuns la capatul rabdarii, am stat cu masina 2 luni ca sa primesc un accept de intrare in reparatie si ce credeti, ei mi-au dat aprobare pentru ... (vezi toată discuția)
Întârziere reparație mașinã pe polița rca a soferului vinovat Paharnic Paharnic În 30.11.2013 un aigurat Groupama a tăiat curba, a intrat pe contrasens și mi-a lovit mașina, o Honda Accord din 2007. Am făcut constatare ... (vezi toată discuția)
Dauna auto - decontare reparație Razvan1405 Razvan1405 Bună ziua. Numele meu este Răzvan. Am fost implicat într-o tamponare auto, eu fiind păgubitul. A fost inspectorul de daune la mine acasă, mașina nefiind ... (vezi toată discuția)