avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

am nevoie de avocat?
suntem casatoriti de 8 ani,nu avem copii.
nu ne mai intelegem din cauza ca zilnic consuma alcool (de 2-3 ani).
toate bunurile comune sunt inca neachitate,inclusiv casa este ipotecata.
as vrea sa stiu cat dureaza un astfel de divort si ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:15, 11 Iunie 2010
Sfatul meu e sa va angajati un avocat (care sa va asiste/reprezinte)...divortul in sine nu e prea complicat, insa la partaj lucrurile stau altfel si nu e bine sa va treziti cu surprize neplacute!

avocat Radu Stan
Ma intai de toate trebuie sa introduceti actiune de divort la judecatoria in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun.

Putei solicita partajul fie odata cu cererea de divort,fie separat,oricand dupa pronuntarea divortului,actiunea de partaj fiind imprescriptibila.
Taxa de timbru pentru partaj este de 3% din valoarea masei partajabile.

Cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat,acest putand sa va sfatuiasca in functie de datele concrete ale cazului dvs.
sigur aveti nevoie de un avocat.
daca nu in privinta divortului care cred ca va fi din culpa comuna, cel putin in privinta partajului, unde este nevoie de o actiune si pledoarie argumentata bine.

mult succes in continuare.

echipa Advocate.ro
viodn a scris:

am nevoie de avocat?

Este cumva asemanatoare problema cu intrebarea unuia care merge la spital si spune ca-i curge nasul, are frisoane si febra. Poate sa aiba o raceala sau EBOLA insa pana nu-l vede un diagnostician bun ce putem sa-i zicem? Are sau nu nevoie de un medic?
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
multumesc mult

Alte discuții în legătură

Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)
Divort de comun acord lucy_82 lucy_82 Suntem casatoriti de 2 ani si ne-am hotarat sa ne despartim.Vrem s-o facem repede, fara scandal si fara avocat.Ne-am decis si in privinta bunurilor: el ramane ... (vezi toată discuția)