avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire gard intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire gard intre proprietati

Mi s-a spus de la primarie ca pot inalta un gard (din plase sarma sustinute de tevi) existent intre proprietati, numai cu autorizatie.
Ca sa fac autorizatie pentru inaltare gard imi cere sa fac intabulare + cadastru la casa+teren.:O
Totodata imi spun ca daca am acordul vecinului nu mai am nevoie de autorizatie. Sincer eu nu vad legatura.
Acesta nu va fi niciodata de acord. Chiar daca as avea acordul, pot inalta gardul fara autorizatie? Ma gandesc la varianta ca il fac asa fara acte, doar cu acordul lui, pe cheltuiala mea si apoi poate sa ma reclame ca nu am autorizatie la el si n-am rezolvat nimic.
Am gasit in legea 50/91 art.11 aln.(1) pct.a) faptul ca pot executa fara autozizatie atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate ;
Dar nu am gasit nicaieri ca daca am acordul vecinului nu mai am nevoie de autorizatie?
Si de ce pentru autorizatia gardului am nevoie de intabulare+cadastru la casa+teren?
Sau daca fac autorizatie pt inaltare el va avea vreun drept asupra zidului comun in situatia in care nu vrea sa plateasca jumatate din cheltuieli (precizez ca are portile si garajul sprijinite de zidul comun)?
Va rog, ma puteti lamuri ?:">
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
MITULINA, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters78880 , utilizator 00:13, 13 Iunie 2010
cu siguranta ca va trebuie autorizatie. chestiunea e ca la elaborarea proiectului pentru autorizatie este necesar sa prezentati actele de proprietate si de delimitare ale imobilului, prin urmare documentatia cadastrala...
Deci chiar daca as avea acordul scris al vecinului acest lucru nu m-ar scuti de o eventuala amenda in cazul in care execut lucrarea fara autorizatie.
Am inteles corect?
~ Conținut șters la cerere ~
"Povestea" cu acordul vecinului, este vreo "traditie"locala! In Legea 50 nu exista nici un articol in acest sens! Si nici nu va sfatuiesc sa rezolvati problema in acest fel, desi este cel mai simplu si ieftin, caci nu stiti cand se schimba primarul!
Gardul necesita autorizatie. Este firesc sa fie necesar cadastrul si intabularea, deoarece acestea va confera siguranta si legalitatea ca veti construi gardul(sau orice altceva) pe proprietatea dv.
Daca veti construi gardul integral din fondurile proprii, vecinul nu va avea nici un drept asupra acestuia.
Gardul exista, este facut in urma cu 35 de ani.Este alcatuit din plase de sarma, sustinute de stalpi de fier. Plasele apartin vecinului, tevile si bordura de ciment (20cm) sunt ale mele. Fiind de acum 35 de ani nu mai gasesc nici un act sau vreo factura la el.
Datorita nenumaratelor scandaluri, eu vreau sa inalt acest gard (in prezent cu bordura de ciment are 1,20 m) si sa aplic pe el policarbonat semitransparent.
Asa cum am mai spus vecinul are portile (2 la numar) prinse de tevile mele si garajul sprijinit de gard.
Daca eu fac acum autozizatie pentru a putea inalta, el mai are vreun drept asupra gardului, mai ales ca nu vrea sa contribuie la cheltuieli?
Pot sa-i dau jos portile de pe tevile mele in cazul in care fac aceasta autorizatie? Pt ca mi-a spus ca n-o sa pot sa fac acest lucru, chiar daca voi avea autorizatie pentru ca se foloseste de gard de peste 30 de ani.Exista vreo lege care faciliteaza acest lucru?

Alte discuții în legătură

Gard comun PAUER PAUER EU SI VECINUL AVEM UN GARD COMUN,CARE DIN CAUZA UNOR NEINTELEGERI,TREBUIE INCHIS PT. A-MI PROTEJA INTIMITATEA SI PT. A NU DA PRILEJUL UNOR NOI DISPUTE. GARDUL ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru modificarea gardului dintre proprietati??? lili7 lili7 In cazul in care doresc sa renovez prin modificarea aspectului exterior si formei, gardul care imprejmuieste proprietatea mea(gard construit excusiv de noi), ... (vezi toată discuția)
Constructie gard intre mine si vecinul meu- am nevoie de autorizatie? shys shys Doresc sa construiesc un gard intre mine si vecinul meu, as dori sa stiu daca am nevoie de acordul acestuira si de autorizatie, mentionez ca vechiul gard este ... (vezi toată discuția)